4 documentals per ajudar-te a ser un millor emprenedor

documentales-emprendedores

Ser emprenedor no és un camí fàcil, i no sempre s’arriba a l’èxit sense haver comès uns quants errors. Però si hi posem passió, talent i un fort desig per aconseguir el nostre somni, estarem més a prop d’aconseguir-ho.

Us compartim aquest recull de documentals sobre emprenedors que us poden inspirar en aquest camí.

Startup.com (2001)

Es tracta del documental definitiu sobre el món de les startups. La pel·lícula explica el naixement i caiguda de govWorks.com (coneguda abans com a Public Data Systems), una companyia fundada per 8 socis el 1998. Un any més tard, i coincidint amb l’explosió de la bombolla de les punt.com a l’any 2000, l’empresa va desaparèixer després de patir greus problemes.

S’ha convertit en un referent sobre errors freqüents que un emprenedor ha d’evitar, com ara perdre-ho tot en un any si el producte no és bo.

Steve Jobs – One Last Thing (2011)

Pocs homes han canviat el nostre món quotidià del treball, l’oci i la comunicació humana en la forma en què Steve Jobs, ex CEO d’Apple, ha fet. Aquest documental va ser emès al canal  PBS poc després de la seva mort.

Aquest documental inspirador examina la carrera professional de Jobs en els millors i pitjors moments de Jobs  a través persones properes a ell.

Jiro Dreams of Sushi (2011)

Explica la historia d’un ancià de 85 anys, Jiro Ono, que somiava amb oferir als seus clients el millor sushi del món. Ono està considerat el millor cuiner de sushi i que és propietari d’un restaurant amb 10 llocs en una estació de metro a Tòquio.

Aquest documental ens mostra com un emprenedor pot arribar a aconseguir el seu objectiu a base d’esforç, dedicació, treball dur i passió cap a la feina.

 Something Ventured (2011)

Aquest documental ens introdueix en el món dels fons de capital-risc i com van impulsar les empreses tecnològiques de Silicon Valley als anys 70 i 80. Sense els inversors, empreses de gran impacte com Apple, Intel o Cisco no haurien pogut desenvolupar la seva activitat.

Tot està explicat per les persones que es van animar a fer el salt i fer que el somni es transformi en realitat. Al documental apareixen a més a més empresaris que van col·laborar en el desenvolupament d’aquestes empreses d’èxit.

Post Tagged with ,