Raons per les quals emprendre és la millor decisió per al teu talent

Startup Stock PhotosComençar un negoci o una aventura empresarial sempre resulta complicat i intens, tant emocional com a nivell físic i mental. Dubte o ansietat són sensacions a les que ha de fer front un empresari que comença. Però ser emprenedor no s’escull,  és una crida, una necessitat, una manera de viure. Així que aquí us deixem una llista de maneres de fer, pensar i actuar, pròpies d’un emprenedor de cap a peus.

No prenen decisions creen decisions

En tota presa de decisions hi ha diversos camins estipulats i marcats. Això almenys és la visió estàndard de tot plegat, el blanc i el negre, un camí o l’altre. No obstant, un emprenedor no escull entre dos camins o entre dues decisions, crea ell mateix el seu propi camí.

El to de la seva veu interior és molt més elevat que el de la resta d’opinions

L’entorn, sigui quin sigui, sempre dubta. Sempre hi haurà opinions respecte les decisions, respecte el rumb de l’empresa…, els altres sempre jutjaran i aprovaran o desaprovaran la gestió de l’emprenedor.

La diferència radica en que, el bon emprenedor sempre escolta les opinions i les respecta però per sobre de tot creu en les seves pròpies idees.  Creu en sí mateix.

Jugar al joc és gairebé tan important com guanyar o perdre

Evidentment que l’emprenedor sempre vol guanyar. Però ho vol fer a la seva manera, construint el seu propi joc, guanyant al seu propi terreny, gaudint del trajecte fins la victòria.

Ajudar als altres i alegrar-se de l’èxit dels altres

El talent és molt important. Però l’habilitat de treballar en equip és important. Deixar l’ego a la porta d’entrada i sacrificar els interessos personals per sobre del bé col·lectiu. Això no és tan evident a l’empresa privada perquè,  l’èxit d’un va en detriment del fracàs d’un altre. Quan un és promocionat, un altre es queda sense aquesta promoció.

Un bon emprenedor pensa diferent, s’alegra dels èxits del seus companys perquè entén, que el pastís es suficientment gran per a tots.

No entren en la rutina

Molta gent quan aprèn una feina o arriba a determinat estatus se sent còmode, entra en la zona de confort i es relaxa. Se sent increïblement bé amb els seus coneixements i habilitats i no necessita créixer més com a professional. Un emprenedor té un funcionament diferent, sempre estan en constant aprenentatge de noves habilitats i coneixements. Odien el confort i només se senten còmodes en el seu hàbitat, ple de reptes que superar.

Post Tagged with , ,