10 consells per començar l’any emprenent

Imprimir

Prendre la decisió d’emprendre no és fàcil. A vegades no ens sentim prou preparats, i ens fa por començar perquè hi ha moltes coses que desconeixem. No sabem si el nostre producte es vendrà, si sabrem fer front a tots els obstacles que se’ns presentaran, etc.

Si entre els teus propòsits d’any nou està posar en marxa el teu propi negoci però no saps per on començar, aleshores aquests consells et seran de gran ajuda.

1.Deixa de pensar en allò que et fa falta i començar a treballar amb allò que tens

Generalment quan iniciem una empresa, ens posem a pensar en tot el que necessiten per començar i de sobte ens adonem que no tenim els recursos suficients per començar-la.

Si en aquests moments la raó que t’impedeix començar el teu negoci és la falta de recursos significa que t’estàs enfocant en allò que et falta i no en allò que tens.

Cambia l’enfocament i fes-te la següent pregunta. Què puc fer avui mateix amb els recursos que tinc per començar el meu negoci? Visualitza el teu entorn i identifica tot el que tens per començar el teu negoci: talents, coneixements, persones, mobles, equips, etc. Una vegada facis això pensa en com aprofitar cada recurs que tens a la teva disposició.

2. Uneix-te a emprenedors igual d’apassionats que tu

No et fixis només en talents. Troba persones amb valors que estiguin disposades a fer un esforç extra que marca la diferencia en el món dels negocis. Treballa amb un grup de persones amb perfils multidisciplinars i complementaris que comparteixin passions, ideals i objectius i que treballin de forma independent.

3. Enfoca’t

És normal que com a emprenedors veiem oportunitats a tot arreu, però és esencial que et decideixis a una sola cosa que t’apassioni el suficient com per dedicar-li tot el teu temps, esforç i energia.

4. Estableix metes i escriu-les

No n’hi ha prou amb desitjar les coses. Converteix els teus desitjos en metes i plans realistes que et motivin a prendre l’acció. Escriu o dibuixa les teves metes i crearàs un compromís amb elles.

5. Estableix un horari de treball

Una vegada tinguis clar quines són les teves metes, et serà més fàcil organitzar el teu temps de tal manera que treballis per aconseguir-les.

La idea d’establir un horari és ajudar-te a ser molt organitzat i disciplinat en l’ús del teu temps. No hi ha rés més improductiu que despertar cada matí sense tenir clar què faràs.

6.Fes networking

Participa a esdeveniments empresarials, conferències, seminaris, etc. i aprofita per relacionar-te amb altres emprenedors, amb experts i amb persones de les quals puguis aprendre i  que et puguin donar suport i t’impulsin a aconseguir els teus objectius personals i professionals.

7. Busca un mentor

Hi ha empresaris d’èxit, inversionistes experimentats i professionals a qui els encanta compartir els seus coneixements i experiències. Busca a aquest tipus de persona i comença a relacionar-te amb ell. Pots arribar a aprendre moltíssim d’aquesta persona.

Si no trobes cap mentor a la teva regió, aprofita les xarxes socials i mantingues contacte amb aquella persona que admires i t’inspira. Demana consells i segur que de cada 100 experts als que escriguis, obtindràs resposta de 10.

8.Llença’t al mercat i interactua amb clients

Una de les principals raons per les quals els emprenedors s’ho pensen una i altra vegada abans d’iniciar la seva empresa es perquè senten que el seu producte no està llest per començar a vendre’s i prefereixen seguir treballant fins a crear el producte perfecte. La realitat és que el producte perfecte no existeix.

El millor és llançar-se al mercat i començar a interactuar amb clients perquè ells et doni feedback i informació valuosa que et permeti seguir desenvolupant el teu producte.

9.Aprofita la tecnologia

A internet trobaràs infinitat d’aplicacions i eines (algunes gratis i d’altres de pagament) que et permetran gestionar el teu negoci, fer marketing de baix cost, organitzar el teu temps, etc. Aquest consell t’ajudarà a reduir significativament la inversió inicial i les despeses del teu negoci.

10. Aprèn contínuament

No importa quant sàpigues sobre el que fas, com a emprenedor sempre has d’estar disposat a aprendre coses noves. Llegeix, assisteix a seminaris, fes cursos, mira vídeos a youtube sobre temes d’interès empresarial, etc.

Esperem que aquests 10 consells t’ajudin a posar-te en marxa i aconseguir tot el que et proposes.