10 consells per ajudar al teu negoci a través d’un bloc

1. URL pròpia: a l’hora de crear un bloc corporatiu, hem d’evitar els dominis gratuïts perquè transmeten una pitjor imatge. A més, el nostre domini ha de ser descriptiva per afavorir al posicionament orgànic (SEO), és a dir una URL que incorpori les paraules clau. Per exemple, si obrim un negoci de verdures ecològiques a Barcelona, seria ideal que el domini fos: www.verduresecologiquesbarcelona.com

2. WordPress. La majoria dels expert 2.0 recomanen emprar WordPress perquè té moltes opcions de escalabilitat i una gran comunitat d’usuaris que et proporcionen suport en tot el que necessitis.

3. Professionalitat. Si no aglutines tots els coneixements sobre el món dels blocs, et recomano que et deixis assessorar per un professional o una empresa especialitzada en el disseny, conceptualització i posicionament d’aquestes plataformes.

4. Adaptar-lo al mòbil. És vital que el bloc estigui optimitzat per a aquests dispositius perquè a prop d’un 20% d’usuaris accedeixen a Internet a través d’ells. Per tant, hem de fer que la navegació sigui senzilla i còmode.

5. Optimitzar el bloc de cara als cercadors. Els motors de cerca, com Google, redirigeixen la major part de les visites dels usuaris al nostre bloc. És per aquest motiu que hem d’estar ben posicionats.

6. Inclou les xarxes socials. Pots utilitzar els widgets de WordPress per incorporar les icones de les xarxes socials al teu bloc i així poder connectar totes les plataformes que gestionis.

7. Definició del públic. Redacta els continguts en funció del teu públic objectiu. És important que segmentis a la teva audiència en funció dels teus nínxols de mercat.

8. Crea una línea editorial. Els continguts que generis han de aportar un valor real als teus clients, tant als actuals com als potencials. El teu públic i els cercadors valoren els continguts exclusius i la optimització dels textos amb les paraules clau. Per organitzar-te et pot ser de gran utilitat un calendari de continguts.

9. Mesura constantment. Sempre s’ha de mesurar els resultats per poder aprendre i corregir els errors i millorar. Pots utilitzar Google Analytics per observar les estadístiques de les visites del teu bloc, el temps de permanència de la teva audiència, quines són les principals fonts que generen visites, entre d’altres.

10. Actitud. Un bloc és una eina que dóna resultats a llarg termini, per això has d’omplir-te de paciència i ser molt constant en la creació de contingut. En resum, has de confiar en què si ofereixes valor, finalment rebràs valor.

Font: Expansión

Núria Fernández

Post Tagged with