5 errors que has d’evitar a l’hora d’emprendre

????????

Emprendre significa trencar amb la forma de treball tradicional, i ningú et dirà quantes hores hi hauràs de dedicar, com fer-ho i durant quant de temps. Però tot i que et sembli que aquestes premisses siguin la porta de la teva llibertat, has d’estar alerta i tenir en compte una sèrie d’errors que es solen cometre a l’hora de començar una nova aventura empresarial.

1.Buscar l’èxit equivocat

Molt sovint, les persones intenten comprar el seu camí cap a l’èxit i la felicitat per després descobrir que no volien el que estaven buscant.

Per superar aquesta trampa, pensa bé i escriu què significa per tu l’èxit en el teu món perfecte. Sigues conscient del que escrius i pren mesures coherents per arribar-hi.

2. Realitzar una comunicació inapropiada

És molt còmode pensar que ens estem comunicant correctament amb els empleats, mentors i contractistes, però la conclusió és que no ho fem bé. Què intentes dir? Quin impacte vols tenir? Quan et comuniques amb el teu personal? Pot ser que les paraules no siguin les adequades o que no tinguin cap efecte.

Per evitar aquest error, assegura’t de parlar utilitzant fets, deixant de banda les emocions que aquests poden desencadenar. Fes que els teus empleats facin tests de personalitat, i sabràs com comunicaran. Ells poden necessitar més detalls del que tu normalment comuniques, o menys, però conèixe’ls és el primer pas.

3.Exercir un pobre lideratge de servei.

“El lideratge de servei” és una paraula de moda en aquest moment (lideratge centrat en les necessitats dels col·laboradors). Tot i així, molts propietaris de negocis no entenen què comporta això. El lideratge de serveis significa no permetre que els altres et passin per sobre.

Per resoldre-ho, és necessari practicar un bon lideratge de servei, que significa proporcionar un ambient de servei. Significa fer el que és millor pels teus empleats, que pot incloure acomiadar-los.

4.El client sempre té la raó

Aquest és un error comú que pot fer que acabis desgastat i esgotat. Enlloc de partir de la idea que el client sempre té la raó, assumeix la mentalitat que els clients sempre són honorables. Els clients han de ser tractats amb honor i respecte, però a vegades no són més que un mal. Per tant, tingues clar qui és el teu objectiu i serveix bé a aquesta persona.

5. Perseguir els diners enlloc de la llibertat

Quan ens falten els diners, és molt fàcil pensar que diners i llibertat són sinònims. Això pot conduir als propietaris de negocis pel camí equivocat. Perseguir diners ens pot portar a no viure la vida. Els diners han de ser un subproducte, no l’enfocament.

Pren decisions a llarg termini, cap a la llibertat. Si et concentres en els guanys a curt termini mai tindràs la verdadera llibertat. Centra’t en la força i en el creixement del teu negoci, i els diners vindran. També experimentaràs la llibertat.

Evitar tots aquests errors probablement et porti cap a l’èxit. Per tant, tingues clar quin és el teu propòsit, i tot i així sovint l’hauràs de revaluar i ajustar. Però fes el viatge.