5 formes de crear una startup duradora

Imprimir

Al món de les startups, és fàcil caure en l’hàbit d’actuar més ràpid que a consciència. A mesura que avances pels primers dies de caos, pren atenció a les decisions que prens sobre el teu producte, equip i operacions; pensa en com aquestes decisions t’influiran no només demà, sinó després de 5 anys.

No hi ha res com la satisfacció que ve d’identificar una solució intel·ligent per a un problema del mercat. Desafortunadament, l’alegria d’aquest “aha!” pot portar a decisions precipitades, com gastar centenars de bitllets en un domini web per veure al final que la teva idea no és plausible legalment. O gastar hores i hores en quedades amb inversors per descobrir que una altra persona ja té mercat amb la teva mateixa idea des de fa sis mesos.

Aquí tens 5 formes d’assegurar-te que la teva startup tindrà presència duradora al mercat:

1. Espera el teu moment

Començar un negoci és similar a posar casa teva en venda. Sense importar com d’impressionant sigui la casa, el temps importa, i millor per a tu si pots aparèixer quan el mercat està candent. Encara que tinguis una molt bona idea de negoci, pot no ser el millor moment per presentar-la a la teva audiència, la qual cosa pot ser dur quan estàs ansiós per començar. Pren atenció als senyals: de què parlen els teus clients potencials, com altres negocis en la indústria ho estan fent, etc. Aquest tipus de recerca t’ajudarà a determinar el moment més estratègic per llançar i fer créixer el teu negoci, i evitar una decisió precipitada.

2. Gasta en qualitat

Quan comences, és molt temptador seleccionar als venedors que et donen les quotes més ràpides i barates. Però de vegades, el barat surt car. Pensa en què sacrifiques pel camí.

Com a fundador, em vaig trobar havent de triar entre una manufacturació xinesa o una domèstica. Després d’alguns errors, em vaig adonar que invertir en materials de major qualitat em portaria a productes molt millors i a clients molt més satisfets a llarg termini. Quan prenguis decisions crítiques sobre els teus partners i la teva producció, considera sempre si la ganga és la millor opció.

3. Documenta-ho tot

Fins i tot si sou només dues persones, tot (partnerships, clients, operacions…) ha de ser documentat d’alguna forma. Els nous empleats que s’incorporin a la teva empresa necessitaran saber les seves polítiques, certificacions i contractes. Si aquesta informació solament existeix en el teu cap, serà complicat per als nous entendre de què va i contribuir efectivament. Pot semblar tediós, però ser meticulós des del principi t’ajudarà a assegurar-te que l’empresa funciona bé a mesura que va creixent.

4. Coneix a on va cada moneda

De forma similar, els fundadors han de prioritzar en comptabilitat, ja que això porta a la credibilitat i viabilitat, o no, de la teva empresa. Si no tens les habilitats per fer-ho tu, contracta a algú perquè ho faci. Si vols mostrar a un inversor o a un potencial empleat que la teva empresa és viable i que tendeix a créixer, has de demostrar control sobre les teves finances i mostrar que mesures el teu creixement financer.

5. Proporciona un sistema de suport fort als teus empleats

Els empleats que se senten atrets per noves empreses tendeixen a prosperar en el ritme caòtic de la vida i el sentit de l’aventura. Sens dubte, els empleats també necessiten sentir-se valorats i saber que el seu treball és segur per sentir-se motivats i treballar diàriament. Assegura’t que el teu equip sap què s’espera d’ells. Crea manuals de l’empleat amb descripcions clares de treball per donar als teus empleats sensació de seguretat. Organitza meetings de forma regular per polir plans i projectes. Mostra al teu equip que estàs involucrat en el seu creixement, especialment també quan a algun li sorgeixin necessitats personals especials; això incrementarà la seva fidelitat i retenció, la qual cosa és crucial per a la longevitat de la teva empresa.

La propera vegada que tinguis un impuls d’emprenedor, recorda prendre’t el teu temps per convertir la teva idea en un negoci. És el millor per convertir el moment “aha!” en una empresa amb tendència a créixer.