6 claus del networking

Aquests són els 6 consells que has de tenir en compte per aconseguir un networking eficaç i garantir que els teus vincles efectius i afectius siguin encara més duradors, així com un major retorn dels diners i del temps invertit en els esdeveniments que hagis assistit.

ABANS DE L’ESDEVENIMENT

1. Investiga. És el teu deure més rellevant abans d’assistir a un esdeveniment. Preocupa’t de conèixer la biografia, activitat professional i tot allò que et permeti captar l’atenció dels assistents a l’esdeveniment. Pots utilitzar trets o aficions que tinguis en comú, contactes que comparteixis i temàtiques de conversa actuals que no siguin sensibles de suscitar polèmica. El teu objectiu és senzill, aconseguir que la conversa sigui més fluïda i per tant més productiva. Les xarxes socials suposen un recurs imprescindible per a la consecució d’aquest objectiu.

2. Atreure l’atenció de l’interlocutor. Si et pregunten que a què et dediques solament tindràs deu segons en els quals hauràs de captar l’atenció dels teus receptors. En aquest moment podries estar enfront d’una gran oportunitat i està a la teva mà guanyar-la o perdre-la. T’aconsellem que siguis concís i siguis grandiloqüent.

DURANT L’ESDEVENIMENT

3. No demanis, ofereix. Si fas de la teva experiència de networking una eina d’ajuda cap als teus companys de conversa, obtindràs contactes de major qualitat.

4. Fer les preguntes adequades. Acabes de conèixer a la persona amb la qual t’interessa establir negocis, després d’haver realitzat una profunda recerca a les xarxes socials. Has captat la seva atenció mitjançant una introducció brillant que et vas preparar anteriorment per a l’ocasió. Ara és important que tinguis clar el que vols exactament del teu interlocutor per realitzar les qüestions pertinents que t’apropin a l’objectiu que t’hagis marcat.

DESPRÉS DE L’ESDEVENIMENT

5. Seguiment. Després de l’esdeveniment segurament tindràs diverses targetes de contacte i hauràs establert conversa amb diferents interlocutors. Per evitar que oblidis aspectes importants, apunta’ls en el revers de les targetes i després passa’ls en net tan aviat com et sigui possible. També t’aconsellem que classifiquis els contactes amb els quals es podrien establir col·laboracions a curt, mitjà o llarg termini i aquells amb els quals seria improbable tancar algun tipus de col·laboració.

6. Vincles. Després del networking i d’haver passat a net totes les teves anotacions, reflexiona sobre quins són els interlocutors amb el que pots establir majors sinergies i en quins possibles projectes pots aportar valor. Contacta’ls en no més de 24-48 hores després de l’esdeveniment per posar-te a la seva disposició i conèixer possibles vies de col·laboració.

Font: Ticbeat.com

Núria Fernández

Post Tagged with