6 xerrades TED per inspirar els emprenedors

Xerrades Ted per a emprenedors

Les xerrades TED són conegudes arreu del món per inspirar milions de persones amb “idees dignes de difondre” (de l’expressió en anglès “ideas worth spreading”). TED (“Technology, Entertaintment and Design”) és una entitat sense ànim de lucre que organitza una sèrie de xerrades de 18 minuts de durada en d’àmbit global i local que abarquen un ampli ventall de temes (cultura, educació, art, tecnologia, negocis etc.).

Hem seleccionat un recull de 5 xerrades TED (en anglès subtitulades en castellà) que poden servir de font d’inspiració per als emprenedors:

1. Derek Sivers: Com començar un moviment

En aquesta xerrada Derek Sivers parla sobre el lideratge en els moments inicials de qualsevol moviment, aplicable a qualsevol startup. Durant la xerrada, Sivers mostra el vídeo d’una sola persona ballant que il·lustra la llavor d’un gran moviment.

2. Simon Sinek: Com els grans líders inspiren a l’acció

Per què ens inspiren algunes organitzacions i d’altres no? Què és allò que fa marcar la diferència? A través d’aquesta inspiradora xerrada Sinek parla d’un model senzill però a la vegada poderós de lideratge. Un dels exemples que posa és l’empresa Apple, que disposant dels mateixos recursos que altres empreses del sector s’ha posicionat com a marca líder a nivell mundial.

3. Seth Godin: “Sobre la difusió de les idees”

Aquesta xerrada tracta sobre com es difonen les idees i la seva importància en l’àmbit del marketing, on tot gira al voltant de satisfer les necessitats del client. Godin destaca com a claus ser diferent i destacar d’entre la mediocritat de l’oferta general, la qual cosa pot implicar deixar de banda el mercat de masses.

4. Tim Hardford: “La importància de provar”

Tim Hardford ens introdueix al mètode assaig-error en el qual es basa la metodologia Lean Startup. Sovint assumim les nostres percepcions i hipòtesis com a correctes i que són la única solució, quan segons Hardford en realitat l’assaig-error és allò que en la pràctica ens ajuda a resoldre problemes complexos.

5. Steven Johnson: “D’ón venen les bones idees?”

Les persones solem atribuir les bones idees a moments fortuïts, però segons Steven Johnson són fruit d’un període d’incubació i reflexió. Johnson destaca la creació del que ell anomena “entorns líquids” que afavoreixen la creació d’idees quan es relacionen persones de diferents disciplines. De fet, afirma que les millors idees provenen de la gent millor relacionada a nivell personal i professional.

6. Dan Pink: la ciència de la motivació

Tots hem sentit algun cop que els incentius ajuden a motivar les persones. Dan Pink ens demostra amb exemples reals que aquest mecanismes de recompensa no sempre funcionen, i que fins i tot en certes ocasions poden perjudicar la nostra creativitat i el nostre rendiment mental. Es tracta d’una xerrada molt interessant que gira entorn de la veritable ciència de la motivació, que va més enllà dels càstigs i les recompenses.

Heu vist alguna d’aquestes xerrades? N’heu vist d’altres que no surten al nostre llistat? Quines us han inspirat més? Deixeu-nos un comentari!

Post Tagged with , ,