7 claus per garantir la salut de les teves finances personals

programa per a emprenedors, programa emprenedors barcelona, programa emprenedors

Nubie.com

Emprenedor, volem compartir 7 formes que garanteixen que les teves finances personals estiguin en ordre i, per tant, repercuteixin de forma positiva en el teu negoci:

1. Educa’t:
Llegeix llibres, revistes especialitzades i blocs de finances per educar-te en aquesta disciplina i seu cada setmana amb tu mateix per organitzar la teva agenda de despeses i ingressos. Quant més sàpigues de les teves pròpies finances, major confiança tindràs al administrar els teus diners a llarg termini.

2. Revisa el teu crèdit periòdicament:
Emprenedor, pren l’hàbit de revisar el teu historial almenys una vegada a l’any per confirmar que tot estigui correcte. Fes-ho en una data especial perquè se’t faci fàcil recordar-ho. Pots accedir al teu historial en alguna plataforma online, com el “Buró de Crèdit”.

3. Fes un pressupost:
Encara que això sona molt bàsic, molts emprenedors no tenen un pressupost en forma per controlar els seus ingressos i despeses mensuals. Si realment vols arreglar les teves finances i portar la davantera financerament, has de destinar temps i energia per actualitzar el teu pressupost cada setmana. Això t’ajudarà a assegurar que no gastes més del que guanyes i que ets capaç d’estalviar per a les teves metes financeres. Pots usar sistemes online com mint.com o simplement un document Excel.

4. Automatitza les teves finances:
La tecnologia facilita l’administració de les finances cada dia perquè les automatitza. Així, pots usar transferències en línia automàtiques o pagar per Internet cada mes els teus comptes. Això t’ajudarà a no estressar-te a l’hora de pagar els teus comptes a temps o de generar interessos o càrrecs extra.

Si et preocupa automatitzar el pagament dels teus comptes, llavors el que pots fer és fixar alarmes en el teu calendari que et recordin els pagaments. Emprenedor, com més puguis automatitzar les teves finances, menys preocupacions tindràs diàriament.

5. Paga els deutes:
Comença per fer una llista de tots els teus deutes (targetes de crèdit, crèdit d’acte, crèdits educatius, entre d’altres). Inclou el balanç actual, el pagament mínim al mes i la taxa d’interès. Després revisa el teu pressupost per determinar quant diners pots afegir als pagaments de deutes.
A partir d’aquí pots fer recerques sobre estratègies per reduir deutes de manera que confirmis que les estàs pagant de la manera més eficient possible.

6. Intenta estalviar:
Diem “intenta” perquè en el context actual en el que vivim és molt difícil poder-ho aconseguir i molts col·lectius, sobretot la gent jove, viuen al dia. Així que s’ha de fer el que es pugui. Igualment, com a emprenedor, és convenient que tinguis un calaix de 6 a 12 mesos de les teves despeses fixes. Un calaix que et permeti pagar comptes personals i no preocupar-te si necessites reduir els teus ingressos pel ritme del teu negoci.

7. Si pots, inverteix fora del teu negoci:
Emprenedor, encara que és molt important invertir en un mateix, no hem de jugar-nos totes les cartes en un únic negoci. Si ens ho podem permetre, malauradament per les raons que hem esmentat anteriorment, la diversificació de riscos d’inversió a llarg termini és extremadament transcendental. L’ideal és deixar-se assessorar per un especialista en finances, que valori les nostres metes financeres i la tolerància al risc per invertir en accions, bons i Cetes.

Font: Soyentrepreneur


PROGRAMA PER A EMPRENEDORS 1 DIA 1 EMPRESA

Al Centre Internacional de Negocis de Catalunya creiem fermament en la capacitat emprenedors. És per això que t’oferim la possibilitat de participar en el nostre programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa, on ajudem a constituir una societat limitada de franc cada dia, és a dir, sense despeses notarials ni de registre.

A més, oferim diverses avantatges per als emprenedors, des de 6 mesos d’assessoria gratuïta amb els nostres professionals de CINC Assessoria, fins a disposar de franc dels espais de trobada dels centres de negoci CINC o que t’assignin un tutor que apadrini el teu projecte, entre d’altres.

Núria Fernández – Programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa