7 consells per emprendre sense inversió inicial

programa per a emprenedors, ajudes a emprenedors, finançament emprenedors, boostrapping

Mashable

Emprenedors, avui parlarem del boostrapping, que significa “sense ajuda de ningú”. Es tracta de fer funcionar el teu negoci sense destinar una inversió inicial, a més de construir quelcom amb valor per al client, reduir el risc i reforçar les possibilitats de supervivència. Així, si vols començar de cero un projecte i no vols complicar-te la vida cercant inversors o prefereixes autofinançar al 100% la teva startup, apunta’t aquests 7 consells:

1. Valida la teva idea de negoci
T’aconsellem que preguntis sobre la viabilitat del teu projecte als teus clients potencials, a algú que hagi viscut una experiència similar a la teva o a aquelles persones que saps que no tenen cap interès en l’èxit o fracàs del teu negoci.

2. Defineix als clients
Qui són? On estan? Com els aconseguiré? Aquestes són les primeres qüestions que t’has de plantejar i amb les que has d’invertir més temps per garantir que el teu producte o servei superi les expectatives dels teus clients. Si aconsegueixes aquesta fita, els clients es convertiran en ambaixadors de la teva marca.

3. La teva zona de perill és la velocitat en el desenvolupament del teu producte
El més habitual abans d’iniciar un negoci és obsesionar-se amb els diners. De fet no és el risc més rellevants per a la majoria de les startups. Per contra del què es pensa, disposar de molts diners pot fer cometre accions que no siguin gens efectives per l’estratègia empresarial.

4. Reinverteix novament en el negoci
Has de tenir paciència i reinvertir els beneficis inicials en la teva startup. Un dels aspectes més difícils a l’hora de muntar una empresa és preocupar-se constantment pel finançament. L’escassetat no solament és bona per aconseguir innovació en el projecte, també ens ajudarà a ser més productius. Això si, els bootstrappers són emprenedors que estan disposats a invertir el 200 per cent més de temps que els altres.

5. Defineix una campanya de Marketing quan abans millor
És vital que et donis a conèixer als clients potencials abans de llençar el producte o servei, així crearàs expectatives. Per aprendre què és el Marketing Personal i quins són els principis fonamentals de l’autopromoció, t’aconsellem aquesta guia.

6. Aconsegueix un soci
És molt important que tinguis a algú per intercanviar idees a mesura que avança el projecte empresarial. Si no aconsegueixes un cofundador, pots recórrer a assessors o mentors.

7. Contracta a professionals freelance
En les etapes inicials del teu negoci, no has de contractar empleats a jornada complerta si no que has d’apostar per professionals freelance. Aquesta és la l’opció més intel·ligent i flexible.

En resum, la majoria de les startups poden començar la seva trajectòria sense inversió inicial. En tots els casos, és molt important dissenyar una estratègia empresarial basada en els clients i no en els inversors.

Font: Eureka-Startups

PROGRAMA PER A EMPRENEDORS 1 DIA 1 EMPRESA

Per acabar, volem aprofitar per presentar-vos el nostre programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa, on ajudem a constituir una societat limitada de franc cada dia, és a dir, sense despeses notarials ni de registre.

A més, oferim diverses avantatges per als emprenedors, des de 6 mesos d’assessoria gratuïta amb els nostres professionals de CINC Assessoria, fins a disposar de franc dels espais de trobada dels Centres de Negoci CINC o que t’assignin un tutor que apadrini el teu projecte, entre d’altres.

Porta’ns el teu pla d’empresa!

Avantatges del programa per a emprenedors 1D1E>

Núria Fernández – Programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa