7 llibres que t’ajudaran a emprendre

café y libro

Ja s’apropa el Nadal, i és aleshores quan et preguntes què podries regalar a la teva família i amics. Si tens a prop a un emprenedor t’ho posem fàcil amb una llista de 7 bones lectures sobre emprenedoria. I si l’emprenedor ets tu no dubtis a apuntar-te bé els títols de la llista i fer-te un bon regal aquestes festes.

1.El libro negro del emprendedor

L’autor Fernando Trias de Bes en aquest llibre ofereix una perspectiva molt realista sobre les situacions amb què s’enfronta un emprenedor quan decideix iniciar una aventura empresarial. També descriu quins són els errors més comuns que comet qualsevol emprenedor.

2. El método Lean Startup: Cómo crear empresas de éxito utilizando la innovación continua.

El mètode Lean Startup és un manual de bones pràctiques per ajudar als emprenedors a augmentar les seves possibilitats d’èxit.

Lean Startup està dissenyat per crear una startup a través de l’experimentació. Utilitza el circuit de feedback anomenat Crear- Mesurar-Aprendre, que és la base fonamental d’aquest mètode per crear hipòtesis que hauran de ser validades a partir de dades empíriques obtingudes de consumidors reals.

3. El manual del emprendedor: la guía paso a paso para crear una empresa.

Customer Development o desenvolupament de clients és una metodologia creada per Steve Blank al seu llibre “The four steps to the ephiphany”, que ha estat ampliada a detall en aquest llibre.

Aquesta metodologia està dissenyada per corregir alguns problemes en la creació de productes quan s’utilitza el model tradicional de creació de productes. La flexibilitat d’aquesta metodologia és el que fa tenir èxit a les stratup en els seus inicis, i es composa de quatre fases: descobriment de client, validació de client, creació del client i construcció de l’empresa.

4. Generación de modelos de negocio.

Aquest llibre és una guia pràctica on s’explica de manera clara i visual el que és realment un model de negocis.

L’autor Alex Osterwalder va desenvolupar una eina denominada business model canvas (llenç de modelo de negocios), que permet crear o innovar un model de negoci existent. Es tracta d’una representació gràfica que pretén explicar com es poden generar ingressos i valor per a l’empresa i el client.

Actualment aquest llibre és un referent en matèria de gestió estratègica i empresarial tant per a empreses consolidades com per a emprenedors que estan iniciant la seva aventura empresarial.

5. Diseñando la propuesta de valor: como crear productos y servicios que tus clientes están esperando.

L’essència d’aquest llibre radica en l’aplicació d’eines per a la cerca de propostes de valor per al client.

Utilitza el llenç de la proposta de valor que t’ajuda a comprendre el perfil dels clients així com la descripció de com generaràs valor per a ells. Aquest llenç s’integra perfectament amb el llenç de model de negocis per trobar l’encaix producte-client.

Les eines d’aquesta guia permeten reduir el risc de les teves idees de propostes de valor permetent-les provar pas a pas.

6. Tú como modelo de negocios.

El seu autor és Tim Clark i és una adaptació de llibre d’Alex Osterwarlder “Generación de Modelos de Negocios”.

Aquest llibre presenta el Llenç de models de negocis com una eina personal per reinventar-se un mateix per mitjà de la identificació d’habilitats, talents i interessos de l’emprenedor per adaptar-les a un projecte empresarial d’acord amb el seu perfil.

7. Lean Canvas: Iterar hasta tener un plan que funciona.

La metodologia Lean Canvas fusiona el mètode Lean Startup amb el Llenç de model de negocis. El seu autor és Ash Maurya.

L’anàlisi de la idea és clau, i això significa sintetitzar o simplificar. Lean Canvas és una excel•lent eina per a això. Ens ajuda a realitzar hipòtesis sobre qui són els clients, què necessiten, com solucionem els seus problemes, com busquem més clients, aconseguim ingressos i controlem els costos per ser més rendibles, mesurant els nostres avanços i creant avantatge davant la competència.

Post Tagged with , , ,