7 pel·lícules inspiradores per a emprenedors

8 (3)

Els emprenedors tenim clars els nostres objectius, però de vegades necessitem una mica d’inspiració. I la busquem en llibres, amics, líders i també a pel·lícules que ens encoratgen a seguir els nostres somnis i que ens també ens adverteixen quins són els riscos a què ens podem enfrontar. Aquestes són algunes de les pel·lícules que tot emprenedor hauria de veure, però segur que us en vénen al cap moltes més.

1.Ciudadano Kane (Orson Welles, 1941)

L’esperit emprenedor està present en tot el film, tant en el personatge de Charles Foster Kane, que està basat en el magnat de la premsa William Randolph Heart, com en el propi director, productor i guionista. Orson Welles només amb 29 anys va estrenar la pel·lícula més famosa de la seva carrera i li va fer guanyar l’Oscar al millor guió original.

La pel·lícula narra la vida de Kane, des dels seus inicis fins que es va fer amb una cadena de diaris, una xarxa d’emissores, dos sindicats i una gran col·lecció d’art.

2. Wall Street (Oliver Stone, 1987)

Es un dels clàssics de les pel·lícules sobre el negoci d’invertir en borsa i l’ambició sense límits. Charlie Sheen interpreta a Bud fox, un jove ambiciós corredor de borsa que després d’acabar els seus estudis universitaris, desitja treballar amb Gordon Gekko, home a qui admira perquè està molt amunt en el món dels negocis. Ambició i poder en un film que té la seva segon part estrenada anys més tard.

3.El aviador (John Logan, 2004)

Aquesta pel·lícula narra la biografia de Howard Hughes, un dels homes de negocis més cèlebres dels Estats Units. De fet, va ser un dels productors més destacats de Hollywood durant els anys 30 i 40 i va ser l’encarregat de llançar a l’estrellat a actrius com Jean HARLOW. Però també tenia d’altres aspiracions, i va ser un dels grans impulsors de les innovacions en el món de l’aviació, pel que sentia una gran fascinació.

4.En busca de la felicidad (Gabriel Muccino, 2006)

L’esforç i la tenacitat caracteritzen al protagonista interpretat per Will Smith, Chris Gardner, qui tot i les dificultats aconsegueix fer-se un lloc i ser reconegut pels seus caps i companys. Gardner ha d’abandonar el pis degut a dificultats econòmiques, i juntament amb el seu fill ha de buscar-se la vida. En busca d’un futur millor, aconsegueix unes pràctiques en una prestigiosa corredoria de borsa on amb treball i constància es converteix en un dels treballadors més brillants.

5.La red social (David Fincher, 2010)

Aquesta pel·lícula narra el principi de la xarxa social més famosa, Facebook, quan Zuckerberg (interpretat per Jesse Eisenberg), està estudiant a Harvard i destaca pel seu treball en l’àmbit de la programació. És durant el seu temps lliure quan crea la idea de Facebook junt amb altres companys d’universitat,  amb els que després tindrà problemes legals i també personals.

 6.Moneyball: el juego de la fortuna (Bennett miller, 2011)

La crisi també sacseja l’esport als Estats Units, i també el beisbol. Però Billy Beane, interpretat per Brad Pitt, no es dóna per vençut quan l’equip que regenta s’enfronta a problemes econòmics i construeix un equip utilitzant menys recursos econòmics que la majoria que pertanyen a les grans lligues. Bean utilitza mètodes estadístics per ordinador per coordinar als jugadors.

7.Steve Jobs, how Steve Jobs Changed the World (Colleen Halpin, 2011) i Jobs (Joshua Michael Stern, 2013)

Un personatge com Steve Jobs ha donat molt a parlar en el món del cine, però aquest documental explorar la carrera del gurú i creador d’Apple a través d’entrevistes realitzades a la gent més propera a ell.

Amb un punt de vista més basat en la ficció cinematogràfica es troba Jobs, la pel·lícula interpretada per Ashton Kutcher que rememora la vida de Jobs des dels seus inicis, com a creador d’una nova forma d’ordinador fins a la seva feina com a empresari en companyies de gran èxit.