Avís legal i política de privacitat: dues qüestions crucials per una empresa online

picjumbo.com_HNCK4011 (1)

Si parem atenció a qualsevol web corporativa o botiga online, veurem que sempre comptarà amb dos apartats: ‘avís legal’ i ‘política de privacitat’. Normalment els podreu trobar a la part inferior d’una pàgina web, però amb això no significa que siguin menys importants. De fet, sovint cometem l’error de donar-los poca rellevància.

L’avís legal, amb la identificació del titulat de la web, el seu CIF i adreça física i electrònica, ha de regular els processos de registre, d’accés a continguts, d’establiment de vincles, entre els requisits de major importància. Aquest text ha d’explicar perfectament allò que permets i no permets fer amb els teus recursos.

La política de privacitat ha de  descriure amb detall com utilitzaràs les dades de caràcter personal que recopilaràs i ha de coincidir amb el que diu L’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Aquests apartats sovint són menystinguts per les empreses, que decideixen copiar-los d’altres pàgines que no tenen res a veure amb la seva. No és una simple qüestió estètica, sinó que són requisits jurídics estrictes que en ocasions poden comportar multes quantioses. Per tant, és important que ens informem bé sobre aquestes qüestions o ens posem en mans de professionals en la matèria.

CINC Assessoria compta amb un departament de Llei Orgànica de Protecció de Dades que t’ofereix una servei integral de consultoria que t’assegurarà el compliment de la normativa vigent.