Cinc aspectes que no t’ensenyaran a l’escola de negocis

a699942aTenir una bona formació és fonamental per tenir éxit. Per convertir-se en un bon emprenedor és recomanable escollir una bona escola de negocis per aprendre i establir les bases. Aquests estudis ajudaran a l’emprenedor a entendre els principis bàsics que permetran tirar endavant un futur negoci amb certes garanties. No obstant, hi ha coses que les escoles de negoci no ensenyen i que només es poden aprendre en el dia a dia i sobre el terreny.

La gestió del cash-flow

Durant tot el master es parlarà molt del cash-flow i perquè és important saber gestionar-lo correctament en un entorn real. Però l’escola no és un entorn real ja que la realitat és que el dia a dia et demanarà una gestió constant dels fons de la teva empresa. Necessitaràs estar pendent constantment de l’estat dels teus comptes, els pagaments i  les factures.

La fatiga de prendre decisions

És un fenòmen constrastat. Consisteix en haver de prendre moltes decisions, sovint petites, en molt poc temps. A l’escola de negocis ensenyen el DAFO, l’anàlisi d’oportunitats, però no et poden ensenyar com gestionar l’estrès que suposa, per al teu cervell, decidir desenes de petites coses cada dia.  Aprendre a delega o aplicar tècniques de relaxació poden ajudar-te a mantenir el cap fresc.

El comportament del clients

Tot emprenedor pretén predir les accions dels seus possibles consumidors. Enquestes, estudis de mercat, pagar per fer testeig dels teus productes…, tot això resulta de gran utilitat però l’experiència al terreny conclou que la teva audiència real rarament es comportarà de la manera que has predit que ho faria. La millor opció és aprendre mecanismes per aprendre a gestionar el nou escenari sense entrar en pànic.

La gestió del teu temps

A l’escola ensenyen a planificar les tasques en diàries, setmanals i mensuals, però el que no t’ensenyen és que mai tindràs temps per gestionar totes les tasques que tens pendent de fer. Sempre hi haurà més fronts oberts dels que tu i el teu equip podreu gestionar. La clau està en ser el més ràpid possible tenint clar de no passar el límit que fa que la velocitat resti qualitat en el teu producte.

Simpatia

És de ignorant creure que un empresari no ha de tenir habilitats socials. Tot gestor ha de comptar amb certes habilitats socials i carisma. Si busques socis, com si necessites contractar empleats o per visitar futurs clients, necessitaràs mostrar-te proper, simpàtic i oferir un tracte de respecte. A l’escola de negoci no modelaran aquest aspectes de la teva personalitat, així que treballa per millorar aquests aspectes.