Com aplicar el ‘Mètode Starbucks’ per augmentar l’eficiència de la teva startup

Mètode Starbucks

Seguint el principal objectiu d’aquest blog -fomentar l’emprenedoria a Catalunya i ajudar nous emprenedors a posar en marxa el seu negoci- ens agradaria compartir l’article amb el que ens hem topat: ‘How to Use the Starbucks Method to Increase Efficiency in Your Startup’. L’autora de l’article, Renée Warren, treballa en una agència de màrqueting i és experta en ajudar a les startups a guanyar visibilitat i adquirir nous usuaris a través del màrqueting de continguts. Comencem, doncs, a veure quin ha estat el Mètode Starbucks:

1. Preparar-se y organitzar-se

Per aconseguir l’èxit, les franquícies han d’estar preparades per a tot (per exemple, un increment sobtat de la demanda, l’escassetat d’un producte, un canvi en els preus). Per exemple, pel que fa al màrqueting de continguts, essencial si la teva startup té presència online, és molt important que treballis amb anticipació. Has de tenir llest sempre contingut llest per publicar. Sempre tindràs dies en què serà impossible seure’s a escriure.

Per tant, pregunta’t: Quins productes puc tenir ja creats per avançat sense tenir massa inventari? Pensa que seran el kit d’emergència de la teva startup.

Estableix un full de ruta i planifica el que pot passar. Com articules situacions com una nova contractació, minva d’un producte, etc? Has crear un manual d’operacions. D’aquesta manera, el teu equip sabrà com gestionar aquest tipus de situacions sense que hagi d’estar present, per exemple, el CEO de la startup.

Què és el que fa Starbucks?

Té molt ben definit un manual intern d’operacions amb totes les instruccions que necessiten els empleats en cada situació. Són molt bons estudiant totes les operatives. L’experiència dels usuaris és la mateixa, sigui a l’Starbucks que estigui. Tant se val si és a Londres, Nova York o Barcelona.

2. Contracta la gent adequada

Mètode StarbucksUna de les principals raons per les que a la gent no li importa gastar-se 4 o 5 euros en un del seus cafès, és perquè saben que l’experiència serà fantàstica. Qui diria que per poder interactuar amb els seus empleats no val la pena gastar una mica més de diners?

Starbucks s’assegura que la seva marca s’estengui adequadament a través de tota la gent que contracten. Són molt detallistes sobre el que volen que la marca Starbucks representi:

“Els empleats són la cara d’Starbucks. Creen experiències edificants per a les persones que visiten les botigues i fan unes begudes perfectes: una beguda i una persona alhora”

Com a startup, sap molt bé l’important que són els detalls. Starbucks ho va entendre des del seu inici. Un dels detalls més senzills i alhora dels més complicats, és el capital humà. ¿Quina postura adoptar quan estiguin al davant dels clients?

Cada lloc de treball, estigui o no estigui de cara al client, ha d’estar impregnat de la cultura del teu startup. Potser trobes candidats que tinguin totes les habilitats i qualificacions necessàries per exercir la feina, però no són adequats per a la teva marca. Pensa que una de les coses més importants per al teu negoci ha de ser la gent que està al darrere.

3. Crea seguidors fidels

Crea una massa de seguidors fidels. A part de la fabricació de productes increïbles que tothom vol, com es pot recompensar als seus super-fans? Starbucks té el seu menú secret:

Mètode Starbucks

Quan demanes quelcom del menú secret, et sents com si fossis part d’un club d’elit. Fer una promoció d’aquest tipus no requereix grans recursos, pots utilitzar la creativitat de la teva gent o fins i tot la dels teus fans. Les recompenses per fidelitat no són gens noves. Per exemple, donant-li als clients més freqüents una “targeta or” i una beguda gratis el dia del seu aniversari, aconsegueixes que et valorin més. Moltes de les tàctiques emprades per Starbucks les podeu perfectament utilitzar per les vostres startups. Implica als teus clients amb el teu producte tant com et sigui possible: “Personalitza la seva tassa i truca’ls pel seu nom”.

Tot i ser una startup, pots utilitzar les estratègies que empren les grans multinacionals. Planeja amb anticipació, tracta d’estar sempre preparat a qualsevol canvi. Contracta a persones que encaixin amb la teva marca, ja que t’ajudaran a captar usuaris fidels. Recompensa a aquests, que se sentin dins l’ecosistema de la marca, ja que estaran sempre amb tu.

Tingues en compte aquests tres consells a l’hora de crear i llançar la teva startup. Quines altres tàctiques recomanes en el llançament del teu projecte?

Post Tagged with