Com fer un pla d’empresa?

Els punts clau per a elaborar un bon pla d’empresa són els següents:

Resum executiu: és la descripció bàsica de l’empresa. Ha d’incloure: qui som, qué oferirem, quines necessitats de mercat intentaré satisfer i per què és viable la nostra idea de negoci.

Nínxols de mercat: en aquest apartat haurem de determinar l’àrea geogràfica, la dimensió de l’empresa, l’organització del negoci i la metodologia de treball. També és útil elaborar un perfil, el més detallat possible, de les empreses o els consumidors potencials del meu producte o servei.

Posicionament del negoci: és aquí on hem de descriure la forma que volem que el mercat percebi el nostre projecte. Haurem de respondre preguntes, tals com: quin és el valor afegit del nostre producte o servei? quines necessitats satisfà? com es posiciona la competència? com vols que el públic el percebi?

Costos de producció i desenvolupament: haurà de contenir una estimació dels ingressos potencials. És recomanable que es calculi la rendibilitat i el valor estimat de cada projecte per a poder seleccionar les diverses alternatives que tinguem. També és important incloure una secció que reculli els principals riscos i defineixi un pla de contingència per a les situacions més crítiques.

Marketing i ventes: elaboració de l’estratègia per a captar clients. És una de les parts més importants de tot el pla de negoci perquè, a més d’utilitzar-la com a full de ruta, pot garantir als possibles inversors que tens un pla viable i que disposes dels recursos necessaris per a promoure i vendre els teus productes o serveis.

Gestió: en aquesta secció haurem de detallar l’estructura i les fortaleses de l’equip de treball.

Una vegada hagis confeccionat el pla d’empresa, no ho dubtis i presenta’ns-el. Amb el programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa, ajudem a constituir una societat limitada cada dia de forma totalment gratuïta, és a dir, ens fem càrrec de les despeses de registre i notarials. I t’oferim un munt d’avantatges, des de 6 mesos d’assessoria gratis, fins a disposar de franc dels espais de trobada del nostre centre de negocis per a les futures reunions, o que un tutor t’apadrini durant 6 mesos el teu projecte.

Més informació>

Núria Fernández

Post Tagged with