Consells per emprendre

consells per emprendre, programa per a emprenedors, emprenedors

Font: Yourstory.com

La Revista Emprendedores ha publicat un article protagonitzat per nou emprenedors d’èxit de diversos sectors, que ens expliquen diferents consells per emprendre.

Hem seleccionat els consells per emprendre que hem considerat més rellevants:

1. Abans de fer el teu pla de negoci, analitza molt bé si realment tens quota de mercat.

  • Primer cerca un problema, ja sigui d’àmbit local o més ampli, i indaga si el pots resoldre tu i si el públic estaria disposat a pagar per tenir-lo resolt.
  • També pots fer un estudi de mercat per Internet, per exemple a través de les eines de paraules clau podem saber si la gent està interessada en un producte.
  • Queda amb una mostra del teu públic potencial i pregunta’ls-hi si estarien disposats a comprar-te.
  • Estudia la viabilitat econòmica del teu projecte.
  • Quan tinguis les dades reals d’aquests estudis hauràs de fer el pla de negoci.

2. Analitza molt bé qui és la teva verdadera competència

Fes un mapa gràfic per identificar tant la competència directa com la indirecta per saber a qui t’enfrontes realment i poder proporcionar un valor afegit al teu client.

3. No arrisquis tot el teu capital en el projecte

Pensa detingudament què és el que vols fer i fes un estudi de costos: Web, logística, marge, entre d’altres. Quan tinguis clara la viabilitat del teu projecte, t’aconsellem que estudiïs la possibilitat de formar part del programa per a emprenedors 1Dia 1Empresa (1D1E), on t’ajudarem a constituir la teva societat limitada totalment de franc, sense despeses notarial ni de registre, ni altres costos associats.

Programa per a emprenedors 1D1E>

4. Subcontracta una petita part del procés

Si no tens coneixements de Comunicació o Marketing hauràs d’invertir en aquestes disciplines perquè són imprescindibles per donar a conèixer el teu negoci. A més, avui en dia és vital invertir en campanyes de promoció online per disposar d’un bon posicionament als cercadors, sobretot a Google.

5. Actitud i perseverança

  • Tingues molta paciència sobretot durant el primer any perquè has de donar a conèixer el teu negoci. Una bona manera de fer-ho és assistint a congressos, networkings i altres actes.
  • Has d’estar disposat a reciclar els teus coneixements contínuament i a posar a prova el teu negoci amb l’ajuda d’especialistes i d’eines d’avaluació.

Font: Revista Emprendedores

Núria Fernández – Programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa>

Post Tagged with