Acceleradores i incubadores d’empreses: principals diferències

aceleradoras o incubadoras de empresasEn els darrers anys, la presència d’acceleradores i incubadores d’empreses ha crescut de forma considerable per donar suport al desenvolupament de les start-ups. Tant acceleradores com incubadores d’empreses tenen com a objectiu preparar a les start-ups pel seu èxit i creixement mitjançant l’assessorament empresarial, però aquests dos conceptes en realitat ofereixen dues formes diferents de treballar, segons el moment del cicle de vida en el qual es troba l’start-up.

Les incubadores d’empreses cerquen a start-ups recent creades o futures start-ups que tinguin potencial per  tirar endavant amb èxit. Les incubadores donen suport a les empreses des de l’inici de la creació del pla d’empresa (pre-incubació), durant la seva evolució (incubació) i fins que el negoci assoleix la preparació suficient per ser rentable (post-incubació).

Els projectes que acudeixen a les incubadores d’empreses reben assessorament i supervisió d’experts en tot moment perquè la seva idea de negoci sigui viable. Les incubadores solen aportar a més a més un espai físic on es fa un seguiment dels projectes durant el procés d’incubació.

En canvi, les acceleradores d’empreses treballen amb start-ups que ja estan desenvolupades, i al igual que les incubadores també poden oferir les seves instal·lacions perquè l’empresa treballi directament amb l’equip assessor. Per entrar a formar part del programa d’una acceleradora les empreses candidates han de passar per un procés de selecció molt competitiu.

Així com la incubadora prepara a les empreses per ser llançades al mercat  amb èxit, l’acceleradora les ajuda, com indica la mateixa paraula,  a accelerar el seu creixement perquè arribin a obtenir beneficis mitjançant un programa que inclou sessions de ‘mentoring’.

A més, un altre tret que diferencia les acceleradores de les incubadores és el fet que solen adquirir un 5-10% del valor de l’empresa, ja que la seva missió és aconseguir que aquestes accions augmentin de valor. Gràcies als seus contactes amb inversors, les acceleradores també ofereixen la possibilitat d’obtenir finançament.

Més enllà dels serveis que ofereixen incubadores i acceleradores, des del programa 1Dia1Empresa t’ajudem a constituir la teva societat limitada de franc. A més a més, durant 6 mesos d’oferim gratuïtament assessorament i gestió comptable i fiscal, entre d’altres serveis.

Si vols que t’assessorem en la creació la teva empresa, envia’ns el teu pla d’empresa a través del nostre web.

Per a més informació, contacta’ns:

933 030 060

empren@cinc.com

Post Tagged with , ,