El Congrés aprova la Llei de recolzament a l’emprenedor

Font: Europapress

El Congrés dels Diputats va aprovar, el passat 17 de juliol, la Llei de recolzament a l’emprenedor i d’estímul de creixement i creació de treball, que incorpora el primer paquet de mesures a aplicar enquadrat en les 100 que configuren l’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Jove.

Aquesta llei, que té origen en un Real-Decret del mes de febrer, es va aprovar després de la inclusió de set esmenes al seu pas pel Senat el passat dimecres. Des de què es va ratificar, la llei de recolzament a l’emprenedor ha generat nombroses i diverses opinions entre els grups parlamentaris.

Així, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Lucio, ha recalcat que “la voluntat de negociar ha estat mínima” i deixa després de si una Llei que no aconseguirà pal·liar l’alt atur juvenil (57%) i que és una mostra més de la “política econòmica erràtica del Govern”.

En la mateixa línia, el portaveu de CiU, Carles Campuzano, ha qualificat de “decebedor” el tràmit parlamentari, entre altres coses, perquè el Grup Parlamentari Popular “no ha acceptat cap de les propostes del seu grup”. Sobre el disseny final de la Llei, ha assegurat que es tracta de mesures que són com a “cacauets” per als joves aturats.

Per la seva banda, el portaveu de l’Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), Joan Coscubiela, ha carregat les tintes amb crítiques a les suposades presses amb les quals el Govern ha volgut aprovar aquest projecte de Llei, que, segons ha dit, “en absolut serà positiu per als treballadors”.

De la mateixa manera, per part de UPyD, Álvaro Anchuelo ha posat l’accent en què les esmenes introduïdes en el Senat només suposen “mínims retocs”.

Finalment, la portaveu del PP Carmen Álvarez-Arenas ha assegurat que aquesta Llei s’enquadra en unes polítiques econòmiques del Govern que “van pel bon camí”, com testifiquen, en la seva opinió, les dades d’atur registrat que es van coneixent mes a mes.

Font: Europapress

Núria Fernández

Post Tagged with