El crowdfunding, avalat per la CNMV

crowdfunding

El crowdfunding s’ha convertit en una eina molt poderosa per aconseguir finançament. La seva popularitat és tan gran, que a Espanya el creixement d’aquesta modalitat va aconseguir el 2014 els 62 milions d’euros captats a través d’aquesta via, enfront dels 10 milions que van ser recaptats el 2010, segons un informe de la Universitat de Cambridge en col·laboració amb l’Associació Espanyola de crowfunding.

Tot i que aquestes xifres són molt encoratjadores, fins fa tan sols uns mesos el crowfunding es trobava en una situació de buit legal. Aquest tipus de pràctiques eren llavors considerades alegals, fins que el passat mes d’abril es va aprovar al Congrés dels Diputats la Llei de Foment del Finançament Empresarial aquest tipus de model de finançament col·laborativa, sol·licitant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que actués com a òrgan supervisor, condició imposada pel Senat.

La posada en marxa d’aquest procés ha derivat ja en la primera llicència atorgada a una plataforma espanyola de crowfunding. L’empresa beneficiada ha estat la plataforma Bolsa Social, especialitzada en la modalitat equity crowdfunding. Aquest tipus de crowfunding consisteix en que tot aquell qui vulgui aportar diners per finançar el projecte que ofereix qualsevol empresa es converteix en accionista de la mateixa. D’aquesta manera, els inversors reben percentatges de l’empresa en comptes d’una contraprestació en forma de regal com succeeix en d’altres tipus de crowfunding. La particularitat d’aquesta plataforma consisteix en que tots els projectes que allotgen tenen un impacte social.

Si t’interessa el crowfunding, no pots perdre’t aquesta conferència gratuïta:

Acte edifici cinc

En aquesta sessió viurem l’experiència del cas de SCM Eurakos, una App de negociació a través del mòbil, i la seva campanya a CrowdCube.

Ponent:
Valentí Acconcia es dedica professionalment al crowdfunding des de l’any 2011. Ha co-fundat diversos projectes i desenvolupat la seva carrera com a consultor i expert de crowdfunding freelance. A més, és autor del llibre “Les 20 regles d’or del crowdfunding”.

Dia: dimecres 17 febrer 2016
Hora: 18: 30h
Lloc: C / Llull, 321 08019 Edifici CINC Barcelona

ACTIVITAT GRATUÏTA – PLACES LIMITADES – INSCRIU-TE ARA!

 >>Inscriure’s

Post Tagged with , ,