El Registre Mercantil agilitza la creació d’empreses posant en marxa una borsa de denominacions socials

Denominación social empresas

El Registre Mercantil Central ha creat borsa de denominacions socials per tal donar accés als emprenedors a un llistat de 1.500 noms perquè puguin comprovar si el de la seva empresa hi està registrat o no.

La iniciativa sorgeix de la necessitat de facilitar aquest tràmit, tenint en compte que al Registre Mercantil Central actualment hi ha cinc milions de noms registrats, la qual pot dificultar a les empreses escollir la seva denominació social.

Aquesta borsa ha estat creada en base a una llista oficial d’activitat econòmiques, i la certificació registral, firmada digitalment pel registrador, acredita que els noms que conté no coincideixen amb altres denominacions preexistents, oferint la seva disponibilitat immediata per a l’interessat.

Aquesta novetat ha estat fruit d’un procés legal d’agilització de creació d’empreses, fixat a la Llei 14/2013 de suport als emprenedors i la seva internacionalització i en la Resolució de la Direcció General dels Registres i del Notariat el 2 de novembre de 2015. La Llei d’Emprenedors estableix la constitució de societats de responsabilitat limitada en un termini ràpid de 24 hores.

L’arancel de reserva de denominació és de 13,50 euros a Espanya, en front dels 50 euros de França, o dels 75 de Portugal. A Bèlgica és gratis si es disposa de DNI belga.

Programa 1Dia1Empresa

Si ets emprenedor i vols convertir el teu projecte en empresa, pots enviar-nos el teu pla de negoci per participar al programa 1Dia1Empresa. T’ajudem a constituir la teva empresa totalment de franc i ens ocupem de tot el procés, oferint-te assessorament i acompanyament durant 6 mesos.

> Veure programa 1Dia1Empresa