Els autònoms hauran de cotitzar més

autònoms, els autònoms hauran de cotitzar més a la Seguretat Social, Seguretat Social

MarieClaire

El Govern pretén incrementar el número d’empresaris i treballadors autònoms que cotitzen a la Seguretat Social per bases superiors a l’aportació mínima amb l’objectiu de garantir millors pensions en un futur. Així, tal i com publica el diari Expansión, la base mínima és de 850,20€ mensuals, que un cop aplicat, resultaria una aportació de 256€ a la Seguretat Social.

Objectius d’aquesta mesura:

  1. Millorar la recaptació en un moment de recessió com l’actual.
  2. Optimitzar la pensió que ha de tenir l’autònom al final de la seva vida laboral.

Tomás Burgos, Secretari d’Estat de la Seguretat Social va declarar que “una part dels empresaris o autònoms passen la seva vida laboral amb una aportació a la Seguretat Social substancialment més baixa que els seus ingressos. Per contra, quan arriba l’hora de cobrar la seva pensió, obliguen al sistema de protecció a entregar-los una ajuda perquè la seva prestació pugui arribar a igualar la mínima. El que es coneix amb el nom de “complements mínims” que, a partir d’aquest any, paguen els impostos, en comptes de les cotitzacions socials”.

En la negociació amb els grups parlamentaris, el Govern pretén cercar l’equilibri entre la cotització del contracte a temps parcial i la pensió que pugui rebre després l’empleat per no crear un altre forat a la Seguretat Social.

CINC Assessoria
Fuente: Expansión.com

Núria Fernández

Post Tagged with