Emprenedoria híbrida: treball per compte aliè i propi

emprenedoria-híbrida

Emprendre no sempre significa deixar-ho tot per començar un nou projecte. Hi ha emprenedors que treballen per a tercers que ho compaginen amb el treball propi, optant així per una opció més gradual. Acostumen a ser emprenedors que, lluny de començar un negoci per necessitat, detecten oportunitats amb un gran potencial.

L’emprenedoria híbrida atrau professionals que no volen arriscar-se econòmicament, suposant una menor pressió ja que no s’ho juguen tot a una sola carta. A més, permet testejar la viabilitat d’una idea per saber si val la pena dedicar-hi tots els esforços. D’aquesta manera, quan passen a ser emprenedors a temps complet ja trepitgen sobre terreny segur i tenen més probabilitats d’èxit.

L’experiència professional és un factor que contribueix a l’èxit dels emprenedors híbrids, ja que les habilitats adquirides els ajuda a sortir dels entrebancs i permet preveure quin serà l’impacte de les seves decisions. El fet de treballar per compte aliè mentre s’emprèn també permet aprofitar la xarxa de contactes per trobar possibles col·laboradors.

No obstant això, cal tenir molt clar per on començar i com gestionar el temps i els diners. Tot i ser una forma d’emprenedoria compatible amb la feina, és necessari gestionar bé el temps i els recursos disponibles. Sobretot, és important no oblidar-se del temps per a un mateix i evitar la sobrecàrrega de feina, que pot perjudicar la teva productivitat i vida personal. En aquest sentit, mantenir una rutina és clau per assolir l’èxit.