Actualitat

3 despeses a evitar quan muntes una startup


Quan s'inicia un nou projecte empresarial l'emoció ens omple cada racó del nostre cos i això, tot i ser, una sensació meravellosa que ens dona forces per menjar-nos el món, pot resultar contraproduent i portar-nos a l'error en la presa de decisions.
En termes de despeses, s'ha de tenir molt clar que, en les fases inicials d'una empresa, la contenció mana per sobre de la inversió. Sobretot si la inversió es fa en temes que poden ser coberts amb vies alternatives. Així que aquí van uns consells perquè eviteu despeses prescindibles quan doneu les primeres passes en la vostra startup:
 

Oficina

Amb el món 2.0, les videoconferències i el cloud computing, molts cops, no cal que l'empresa tingui un local comercial des dels seus inicis. Treballant des de casa pots fer el mateix que llogant un local, estalviant molts euros. No obstant això, hi ha negocis que requereixen un local, en aquest cas, tens bones opcions al mercat, per exemple llogant un despatx a un Centre de Negocis (www.CINC.com) o contractant serveis com la recepció de paqueteria o la centraleta de trucades.
 

Business Angel

És la paraula de moda i tota startup es planteja si li cal buscar-ne un. Sens dubte resulta molt útil per fer créixer un negoci, però aquí no estem parlant d'incrementar les teves vendes, sinó d'incubar com cal una nova empresa emergent. En les primeres fases, és molt més recomanable que facis ús dels teus propis estalvis, busquis finançament mitjançant les microdonacions (crowdfunding) o demanant un crèdit per a pimes.
 
[h]Advocat
Gairebé cap empresa acabada de constituir necessita un advocat en plantilla. Moltes respostes les trobaràs buscant per Internet o demanant informació a l'administració. Tot i això, si pel que sigui, encara tens dubtes a resoldre, sempre pots contractar un servei d'assessoria perquè et donin resposta a tots els teus neguits legals. Molt més barat i flexible que tenir a un advocat en plantilla.
FUNDED BY THE EUROPEAN UNION - NEXT GENERATION