Errors a evitar quan desenvolupem la nostra ‘app’

appsRegularment escoltem frases recurrents del tipus: ‘el que necessiteu és crear una app de la vostra empresa’. La necessitat o el desig de crear una aplicació per a mòbil que catapulti les vendes del nostra negoci està molt present en el dia a dia de molts professionals. Però sovint és un quimera. Molt sovint, per un tema de presses, s’acaba desenvolupant la app  i prenent unes decisions que, en bona mesura, en dependrà l’èxit de la mateixa. Així que aquí va una llista d’aspectes a tenir en compte per no caure en errors típics que dinamitarien mesos i mesos de feina.

No posis en marxa primer l’aplicació i després desenvolupis la seva monetització

El pla de desenvolupament i el pla de màrqueting han d’anar de la mà. S’han de treballar en paral·lel i a la mateixa hora. Mai de manera correlativa. Per molt que facis una gran aplicació, aquesta no guanyarà diners per sí sola si no has pensat quina és la millor manera de generar ingressos. Així que dóna-li voltes i més voltes abans que sigui massa tard i tinguis una app estupenda a la Apple Store, que molta gent utilitza però on tú no tens cap retorn.

Personalitzar l’aplicació per a les diferents plataformes

A qui no li ha passat allò d’agafar un Android sent propietari d’un iPhone i dir allò de: ‘Vale, ara com torno a la Home’. Per molt que tots estiguin dins la categoria de telèfons intel·ligents, són telèfons diferents i per tant es necessita una personalització de la nostra app per a Android i IOS (sistema operatiu d’Iphone). A més, cada plataforma té el seu marketplace que se sostè amb uns termes i condicions diferents. Això afecta directament al teu pla de màrqueting i per tant, al ROI i la monetització de la teva App.

No desenvolupis alhora en totes dues plataformes

Més d’un milió d’aplicacions. Aquesta és la teva competència. Fa vertigen oi? Es un espai ultra competitiu on no tindràs les coses fàcils. Així que ves a pams. De la mateixa manera que personalitzaràs la teva App per Android i per IOS, no facis un llançament simultani a totes dues plataformes. Poc a poc i bona lletra. És millor llançar una primera i veure com reacciona el públic per així treballar en millores i llançar-la a l’altre Marketplace. Aquí una prova de que aquest sistema funciona: Instagram tenia 30 milions d’usuaris a IOS en el moment que va llançar la seva versió per Android. Així que molta calma i espera el teu moment.

L’experiència de l’usuari resulta vital

Tenint en compte que el 26% de les apps descarregades només s’obren una vegada i que gairebé la meitat, el 48%, no s’obren més de 10 cops, es pot afirmar amb rotunditat que, o cuides l’experiència d’usuari o la teva aplicació morirà sense remei. Navegació intuïtiva, disseny cuidat, fàcil utilització…, són aspectes primordials que no pots descuidar.

Post Tagged with , , , ,