Errors comuns que fan fracasar una startup

118H

Està molt bé tota aquesta febre de positivisme que inunda darrerament les nostres vides i el món empresarial. Però sovint allò de ‘voler es poder’ és més una quimera que una realitat. I és que quan ens endinsem en el terreny de les startups i la creació d’un nou model de negoci, cal tenir molt en compte que la teva idea pot enfonsar-se i no arribar a bon port. Tranquil però, perque aquí tens la llista d’aspectes més comuns pels quals un projecte emprenedor pot acabar malament. Continua llegint i tinguel’s molt presents. 

EquipoEl 29% fracasen per manca de recursos

El temps i els diners son finitis, així que aprèn a administrar-los correctament. Prioritza les inversions importants, aquelles que han de garantir el servei o producte que pots oferir i oblida les que no són imprescindibles.

No treballar amb els professionals adequats fan enfonsar un 23% de les startups

El patrimoni humà és tant o més important que la inversió en capital. Per molts diners que tinguis si no tens als professionals adequats al teu costat es probable que la teva aventura acabi malament. Crea un equip complementari on no es solapin les competències, amb una estructura d’equip de treball horitzontal.

El teu producte no té lloc al mercat. Fracàs en el 43%

Sol ser molt habitual, es crea un producte abans de conèixer el mercat. Aquesta acció s’ha de fer a la inversa, coneix el mercat i desenvolupa un producte a la mesura d’aquest. Tingues paciència, tots volem llançar el nostre producte el més ràpid possible però no fer-ho bé ni seguint els passos correctes ens pot perjudicar enormement.

No tenir preus adaptats al mercat. 18% de possibilitats de fracàs

Regla d’or. Els teus preus no poden ser ni massa alts ni massa baixos. Troba l’equilibri entre tots dos extrems, situa la teva franja de preus dins d’aquests dos barems. D’aquesta manera ni es veurà com un producte de baixa qualitat pel seu baix cost ni car pel que ofereix.

business-plan-womanTens un 17% de possibilitats d’enfosar-te sense un Business Plan

Això ho repetim a diari a totes les empreses de 1 Dia 1 Empresa. El pla de negoci resulta imprescindible per dur a bon port la empresa. Es el que ens ha de guiar, on s’estableixen els patrons, els objectius i la manera en que s’ha de fer crèixer el negoci.

Sense pla de màrqueting vas llest. 14% de possibilitats de fracàs

De què serveix que tinguis un equip ideal, diners per invertir, una bona franja de preus i lloc al mercat si no et coneix ningú? Un bon pla de màrqueting resulta cabdal per captar l’atenció dels teus clients potencials.

 

Post Tagged with , , ,