Proyectos 1D1E

ODYSSEUS

ODYSSEUS

Fecha constitución empresa: 10/08/2023

Página web: www.odysseus-app.com

Sector: Turisme

Descripción: Odysseus neix com una de les plataformes socials de viatges més innovadores al món (una espècie d’Agència de Viatges social i digital), on les persones poden crear itineraris i rutes dels seus viatges, i vincular tota mena de serveis turístics (vols, hotels) o experiències (tickets de museus, restaurants, ubicacions geogràfiques de llocs d’interès, etc…). És a dir, si Booking i Instagram tinguèssin un fill, aquest seria Odysseus. En aquest cas, la innovació recau en i) l’agrupació de les diferents propostes de valor d’altres empreses (Booking, Skyskanner, Trip Advisor, Instagram, etc…) en 1 única plataforma ii) alimentada per diferents GDS (Global Distribution Systems), la qual iii) incentiva als usuaris a utilitzar-la ja que Odysseus distribueix els seus beneficis econòmics entre els seus usuaris (xarxa social de viatges dissenyada per a que els usuaris s’inspirin i recomanin entre ells; per cada element de viatge inspirat, s’emporten una part de la comissió d’Odysseus; incentiu econòmic per utilitzar l’app i generar contingut/ viatges de qualitat). I a més a més, iv) l’app disposarà d’algoritmes que ens permetin governar el fenòmen turístic sota criteris ESG; si una persona tracta de reservar un viatge a Barcelona a l’Agost, al detectar un elevat fluxe de reserves en aquella zona per aquelles dates, farà una oferta a l’usuari per descobrir altres destins amb menor afluència de gent, reduïnt l’impacte social i potenciant econòmicament altres destins; si una persona tracta de fer un viatge desde Barcelona a Madrid en avió, l’algoritme li proposarà incorporar transport ferroviari (AVE) i l’informarà de la reducció en les emissions que generarà amb aquest transport alternatiu. En definitiva, plantejem revolucionar el fenòmen turístic: desde com viatjaràn les persones al futur, fins a governar el fenòmen sota criteris de responsabilitat ambiental, social i de govern.

Empresa constituida por

Actualment, el nucli d’Odysseus es troba conformat per un costat per l’Àngel Pérez, graduat amb honors tant per la URV (Grau en Turisme i Direcció Hotelera) com per HTSI-ESADE (Executive Master en Direcció d’Empreses Hoteleres; actualment HTSI es troba adherida a IQS), especialitzat en Direcció Hotelera i l'assessorament empresarial i transaccional tant a inversors privats o institucionals com cadenes hoteleres o hotelers independents amb interessos al sector turístic i hoteler (track record de +1.300M€ en operacions analitzades). També ha treballat per cadenes hoteleres com H10 Hotels, o la startup Waitless Nexia (projecte de tecnologia i digitalització del sector de la restauració). El seu paper a Odysseus és de Co-Fundador i Co-CEO, tot i que també s'encarrega de l'estratègia i gestió financera del projecte.

Perfil de Linkedin


I també pel Marc Novillo, Enginyer de Producte (ELISAVA-UPF) i MsC Startup Management (UV). Va participar en el llançament de l’startup HumanITCare al 2017 (premi millor startup Mobile World Congress 2022), i Lupper App, ha treballat com Digital Project Manager a Santander, Seat, Caixabank i actualment a Aston Martin. Tot i que també ens acompanyen en Pau Alòs (Enginyer de Software a HolaLuz), en Sergi Domingo (Enginyer de Software a Volkswagen) i 5 desenvolupadors externs. La nostre motivació per empendre, és perquè volem revolucionar la manera en que les persones viatjaràn al futur i governar el fenòmen turístic sota paràmetres ESG.

Perfil de Linkedin

FINANCIADO POR LA UNIÓN EUROPEA - NEXT GENERATION