Dóna el pas, utilitza el núvol a la teva empresa

ipadLa tecnologia avança a una velocitat molt més alta del que evolucionen les empreses. Establim mecanismes i procediments que no variem per una qüestió de comoditat, de seguretat però sovint també per desconeixement. Un dels grans avenços dels darrers anys ha estat la computació en el núvol, un sistema que ens permet tenir un escriptori o una oficina virtual a qualsevol racó del món on hi hagi connexió a Internet. Vols saber si et seria útil per al teu negoci? Doncs continua llegint.

Estar ocupat no és el mateix que ser productiu

Si ets d’aquells que gasta molt de temps viatjant o en trajectes per visitar clients que temps real traient fèina, potser treballar al núvol seria una bona solució per incrementar la teva productivitat. Connectant-te en aquella mitja hora que tens entre client i client, podràs treballar en el teu escriptori virtual i automatitzar tasques, com enviament de mails o actualitzar els perfils corporatius a les xarxes, per a les hores que et passaràs viatjant, conduint o de reunions amb potencials clients.

Et dona temps a seguir l’estat dels projectes de l’empresa?

Dirigir al teu equip humà consumeix temps. De la mateixa manera que ser present a totes les reunions per estar al dia de tots els projectes. Treballar amb programari al núvol, pot permetre a la teva empresa guanyar molt de temps. Pots utilitzar eines de gestió de projectes on els teus col·laboradors actualitzin en temps real, l’estat de les tasques en curs. D’aquesta manera, tu podràs veure en qualsevol moment i lloc, en quin estadi es troben les accions que s’estan duent a terme.

Trobes tots els documents importants?

De poc o res serveix tenir una gran presentació corporativa, el teu catàleg de productes o el business plan si no el portes a sobre les 24 hores del dia. Si portéssis a sobre tots els documents imprescindibles, la teva bossa pesaria 200 kilos. Per tant i deixant de banda la solució dels Pendrives, perquè no tenir tots els documents importants al teu escriptori virtual al núvol? Disponible a totes hores, no has de carregar amunt i avall i pots reenviar a qualsevol accedint des del teu smartphone. Millor impossible no?

Estàs preparat per l’apocalipsi?

La llei de Murphy diu que si alguna cosa pot passar, en algun moment acabarà passant. És així. En tota empresa hi ha hagut algun ensurt amb pèrdua de documents o Disc Durs que se’n van a l’altre barri sense avisar. Evidentment hi ha solucions professionals a mida per evitar enfonsar-se, però són solucions cares a l’abast d’empreses grans i amb poder adquisitiu. Una pime o un freelance poc pot fer en aquest sentit. Ara bé, utilitzant el cloud computing pots tenir còpies de seguretat de tots els teus arxius i fins i tot programar backups regulars. Potser no és la solució ideal però podràs dormir tranquil.

Post Tagged with , ,