Ja som un Punt PAE

Punt PAE, Punt d'Atenció a l'Emprenedor, ajudes per a emprenedors, ajudes emprenedors

Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme

Emprenedor/a! El Centre Internacional de Negocis de Catalunya ja és un Punt PAE. I potser us preguntareu, què és un Punt PAE? Doncs són els Punts d’Atenció a l’Emprenedor i s’encarreguen de facilitar la creació de noves empreses, l’inici efectiu de la seva activitat i el seu desenvolupament, a través de la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial.

Així doncs, al CINC podràs tramitar els tràmits telemàtics per a:

 • Crear una Societat Limitada Nova Empresa (SLNE)
 • Crear una Societat Limitada (SL)
 • Realitzar l’alta com a treballador autònom

I les noves figures:

 • Societat Limitada de Formació Successiva
 • Emprenedor de Responsabilitat Limitada

Els PAE es recolzen en el CIRCE per crear empreses, i en concret en un dels components que ho formen: el Sistema de Tramitació Telemàtica (STT).

ELS PUNT PAE TENEN UNA DOBLE MISSIÓ:

 • Prestar serveis d’informació i assessorament als emprenedors en la definició de les seves iniciatives empresarials i durant els primers anys d’activitat de l’empresa
 • Iniciar el tràmit administratiu de constitució de l’empresa a través del Document Únic Electrònic (DUE).

SERVEIS QUE PRESTEM COM A PUNT PAE:

 • Informació sobre les característiques de la Societat Limitada Nova Empresa (SLNE), la Societat de Responsabilitat Limitada (SRL) i l’Empresari Individual: marc legal, aspectes mercantils més importants, avantatges fiscals, aspectes comptables, sistemes de tramitació, normativa aplicable; a més, ofereix informació d’altres formes jurídiques vigents en l’ordenament jurídic mercantil.
 • Tramitació per a la constitució d’empreses mitjançant el sistema de tramitació telemàtica desenvolupat per la Direcció General d’Indústria i de la PIME, utilitzant el Document Únic Electrònic (DUE).
 • Informació sobre les ajudes públiques per a la creació d’empreses aplicables al projecte.
 • Informació sobre el règim de Seguretat Social aplicable, criteris d’adscripció, afiliació, cotització, entre d’altres.
 • Informació general sobre temes d’interès per a les empreses, tals com: Finançament, fiscalitat, contractació laboral, internacionalització, recerca, desenvolupament tecnològic i innovació, cooperació empresarial, entre uns altres.
 • Realització de la sol·licitud del codi ID-CIRCE i la reserva de la denominació social per a la tramitació presencial de la SLNE.

Més informació>


PROGRAMA PER A EMPRENEDORS 1 DIA 1 EMPRESA

Al Centre Internacional de Negocis de Catalunya creiem fermament en la capacitat emprenedors. És per això que t’oferim la possibilitat de participar en el nostre programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa, on ajudem a constituir una societat limitada de franc cada dia, és a dir, sense despeses notarials ni de registre.

A més, oferim diverses avantatges per als emprenedors, des de 6 mesos d’assessoria gratuïta amb els nostres professionals de CINC Assessoria, fins a disposar de franc dels espais de trobada dels centres de negoci CINC o que t’assignin un tutor que apadrini el teu projecte, entre d’altres.

Núria Fernández – Programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa