La capacitat emprenedora dels aturats

Un total de 42.261 persones van capitalitzar l’atur en el primer semestre de l’any per emprendre un negoci com a treballadors autònoms, un 14,8% més que en el mateix període de 2012, segons dades difoses avui per la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms, segons informa Expansión.

Del conjunt d’aturats que van optar per capitalitzar l’atur entre gener i juny, el 38,7% va capitalitzar només els pagaments de les quotes de la Seguretat Social, el 69,7% va triar una capitalització parcial de la prestació i el 0,19% va capitalitzar completament la prestació. En total, en finalitzar el semestre, el nombre d’autònoms que es beneficiava del pagament de la capitalització era de 111.553, un 1,17% més que en el mateix període de 2012, incloent-se en aquesta xifra als autònoms que van capitalitzar l’any passat i que seguien compensant-se el pagament de cotitzacions a la Seguretat Social amb càrrec a les prestacions per desocupació reconegudes.

Per trams d’edat, el segment més beneficiat ha estat el de 35 a 39 anys, amb 27.703 autònoms. Li segueixen el tram de 40 a 44 anys, amb 23.867 autònoms i els menors de 30 anys, amb 8.794.
La Unió de Professionals i Treballadors Autònoms ha instat al Govern a estendre la possibilitat de rebre en un sol pagament la prestació per desocupació a altres rangs d’edat dins del col·lectiu, ja que actualment el pagament únic només és possible per als joves aturats que es constitueixen com a autònoms fins als 30 anys i per a les dones de fins a 35 anys.

Al CINC creiem fermament amb la capacitat emprenedora dels aturats. És per això que t’oferim la possibilitat de participar en el nostre programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa, on ajudem a constituir una societat limitada de franc cada dia, és a dir, sense despeses notarials ni de registre. A més, oferim diverses avantatges per als emprenedors, des de 6 mesos d’assessoria gratuïta amb els nostres professionals de CINC Assessoria, fins a disposar de franc dels espais de trobada dels centres de negoci CINC o que t’assignin un tutor que apadrini el teu projecte, entre d’altres.

Font: Expansión
Núria Fernández – Programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa

Post Tagged with