Llibres d’emprenedoria per a l’estiu

llibres-emprenedors

Arribem a l’equador de l’estiu, i el temps lliure que ens ofereixen les vacances és idoni per gaudir d’una bona lectura. Si vols emprendre, aquest recopilatori de llibres per a emprenedors et servirà d’inspiració per desenvolupar i definir la teva idea de negoci.

2Running Lean: cómo iterar de un plan A a un plan que funcione” – Ash Maurya

Aquest llibre és un manual tècnic sobre Lean Startup orientat a la resolució de problemes reals i sobre com enfocar cap a l’èxit el teu negoci. Ash Maurya proposa seguir un procés que ajudi a testejar amb rapidesa noves idees de productes i/o serveis, amb l’objectiu d’augmentar les probabilitats d’èxit.

 “La estrategia del océano azul”- W. Chan Kim,  Renée Mauborgne

Els autors d’aquest llibre proposen allunyar-se de la competència tradicional i enfocar-se en el que ells denominen “oceans vermells”: mercats poc explorats amb un gran potencional de creixement per endavant. En aquest sentit, la innovació és un element clau per obrir-se camí en els “oceans blaus”, que sovint sorgeixen de “oceans vermells”.

“El desafío de Darwin”- Geoffrey A. Moore

Aquest llibre empra en sentit metafòric les lleis de la naturalesa i les espècies divulgades per Charles Darwin i el món dels negocis. La conclusió es fa evident: només sobreviuen els negocis que s’adapten a l’entorn. En certa manera això significa que les lleis del mercat obliguen a les empreses a mantener-se en estat d’alerta respecte els seus competidors. L’autor reivindica la innovació no només com a fórmula per fer front a la competència, sinó com una necessitat per adaptar-se als canvis.

“Inbound Marketing” – Brian Halligan, Dharmesh Shah

L’inbound marketing es basa en el fet que són els consumidors qui de forma proactiva interactuen amb les marques, i no al revés. Es fonamenta en tres pilars: posicionament a cercadors (SEO), marketing de continguts i social media marketing, tots ells integrats en una mateixa estratègia. Aquest llibre és una guia pràctica per introduir-te en l’ús de l’inbound marketing i perquè deixis enrere les “velles” estratègies de marketing, com ara la porta freda o els enviaments massius.

 “Finanzas para emprendedores” – Antonio Manzanera

Aquest llibre aborda un dels grans reptes de tot emprenedor: la cerca de finançament. El llibre està orientat especialmente a startups, i analitza diferents temàtiques, como ara el model econòmic de l’startup, les fonts de finançament disponibles, el procés d’inversió o la captació d’inversors.