L’ocupació cau amb més rapidesa en els assalariats que entre els autònoms

En 2013, cada vegada més aturats han optat per donar-se d’alta com a autònoms. Així, tal com informa Cinco Días, en els set primers mesos d’aquest any han augmentat en 63.316 persones les altes en la Seguretat Social per règim d’autònoms. Aquesta xifra suposa 2.008 nous emprenedors de mitja cada dia, segons fonts oficials de la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors i la Seguretat Social.

Per a aquesta organització, el vertiginós creixement dels autònoms es deu als següents factors:

1. El procés d’externalització del serveis en la mesura en què es va reduint personal propi en les administracions públiques.
2. L’autocupació. Molts joves, davant la impossibilitat d’aconseguir contractes laborals decideixen optar per l’autocupació.
3. L’aparició de la figura de l’autònom econòmicament depenent. Aquest terme inclou a tots aquells treballadors que realitzen una activitat a títol lucratiu i de forma habitual, personal i directa per a una persona física o jurídica de qui depenen econòmicament i del que perceben el 75% dels seus ingressos.

Si ets emprenedor, pots participar en el nostre programa 1 Dia 1 Empresa, on ajudem a constituir una societat limitada de franc cada dia, és a dir, sense despeses notarials ni de registre. A més, oferim diverses avantatges per als emprenedors, des de 6 mesos d’assessoria gratuïta amb els nostres professionals de CINC Assessoria, fins a disposar de franc dels espais de trobada dels centres de negoci CINC o que t’assignin un tutor que t’apadrini el teu projecte, entre d’altres.

Més informació>

Font: Cinco Días
Núria Fernández

Post Tagged with