Nadal, l’època més rentable per a l’e-commerce

Les llums i els arbres de Nadal comencen ja a lluir en els principals carrers de les grans ciutats. I és que l’època de Nadal ja és a la volta de la cantonada. Malgrat la situació de crisi que travessa el país, molts venedors i empresaris esperen amb anhel llargues cues de consumidors buscant entre els seus productes (o centenars de visites accedint a les seves botigues online), en un gran clima de consumisme. I, segons sembla, no s’equivoquen. Segons un estudi elaborat per eMarketer, s’espera que les compres a través de la xarxa s’incrementin un 17% respecte a l’any passat.

Els consumidors ja miren els productes disponibles a les botigues online per tal d’avançar-se a la resta i aconseguir les millors ofertes i promocions (ja se sap que esperar a l’últim moment pot implicar pagar més pel mateix producte). Si el 2011 el percentatge de compres online va augmentar un 14% respecte a l’any anterior, en aquesta ocasió s’espera que els usuaris encara gastin més en aquest període.

Segons reflexa una enquesta realitzada per Hay Group, alguns internautes van ser encara més previsors, ja que un 41% va iniciar la compra comprar dels regals de Nadal a l’octubre. Sens dubte, unes dades excel·lents per al comerç electrònic, que veu com el seu volum de negoci creix exponencialment.

Els smartphones i els telèfons mòbils intel·ligents segueixen ocupant les primeres posicions a l’hora de triar el lloc des d’on fer la connexió, tot i que un 37% d’aquests complementen la seva compra a través de l’ordinador.

Però, on resideix l’èxit del comerç electrònic? Segurament en dotar l’usuari dels mateixos avantatges que un consumidor té en visitar la botiga física (mateix producte, mateix preu i mateixes condicions de compra) però sense sortir de casa o de l’oficina.

Sembla que el Nadal serà una època que portarà notícies positives per a l’economia, un petit sospir per a tots aquells comerciants que han vist decréixer el seu negoci en els darrers temps. A més, el 43% de les empreses té previst augmentar la seva plantilla amb un personal estable, fet que suposa un increment del 19% respecte a l’any anterior.

Esperem que les enquestes no s’equivoquin i que vingui un Nadal carregat de regals i molt rentable per als venedors i els negocis online.

Font: Addis

Post Tagged with