Obstacles que té una dona per emprendre, només pel fet de ser dona

nails and workMoltes són les dones emprenedores que han tingut èxit. Bárbara Navarro, María Fanjul o a la plana internacional Tory Burch o Dianne Von Fustenberg son alguns dels exemples. No obstant, malgrat que l’èxit de l’emprenedoria entre les dones va incrementant-se, continuen tenint més problemes que els homes per iniciar la seva aventura empresarial.

Bona prova d’això és que, segons publicava Expansión, el 85% dels emprenedors de éxit són homes, tot i que estudis afirmen que les dones aporten uns valors a l’empresa que s’encaren millor cap a l’èxit. Tot i que el sector femení, crea la meitat d’empreses que els homes, particularment fins als 44 anys, tenen habilitats úniques que les converteixen sovint en millor emprenedores: per exemple assumeixen riscos de manera més sofisticada sense posar en perill l’estabilitat dels seus treballadors.

No obstant, moltes són les traves que es troba el sexe femení a l’hora d’emprendre. Aquí van les mes destacades i per les que cal lluitar per eliminar-les:

Menys mentors:

Emprendre es molts cops un tema experiencial. Per aventurar-se primer cal aprendre i si pot ser, dels millors. A l’hora de trobar mentors, les dones ho tenen més complicat que els homes.

Menys finançament:

Les dones aconsegueixen la meitat de finançament que els homes. Així ho indiquen estudis sobre el tema que apunten a més que, només el 30% dels Business Angels i del capital de risc, va a parar a mans de projectes liderats per dones.

Biaix perceptual:

Les dones tenen barreres invisibles, basades en una cultura tradicionalment orientada als homes. Un recent estudi de la Universitat de Santa Bárbara els Estats Units, va fer un experiment. Va presentar dos projectes idèntics als diferents participants de l’experiment. Un estava liderat per un home i l’altre per una dona. El suport que va rebre el projecte femení va ser inferior, tot i ser idèntic, al que va rebre el seu homòleg masculí.

Com veieu, encara hi ha molt camí per recórrer.

Post Tagged with , , ,