Passes a seguir per crear la teva empresa

Una setmana més, en el nostre intent de portar informació útil pels emprenedors que vulguin constituir la seva societat, hem pensat que seria interessant elaborar una guia per identificar les passes a seguir per crear la teva empresa.

Per començar, és important que la vostra idea -gran o petita- cobreixi una necessitat. Podeu pensar en què necessita la societat en general -o un grup en particular- i fins ara ningú els hi havia donat una resposta. Una nova necessitat del mercat, una oportunitat de negoci puntual o una nova forma de gestió, moltes són les possibilitats.

Un cop tingueu la idea, el següent objectiu serà fer el vostre Business Plan (o Pla d’Empresa). És realment important treballar el nostre pla d’empresa, ja que serà allò que li ensenyarem als nostres inversors i col·laboradors potencials. Aquest document contindrà informació com: objectius, estudi de mercat, pla de màrqueting, pla de compres, organització i recursos humans, planificació financera, etc.

Amb un bon pla de negoci, una bona idea i molta perseverança no serà complicat trobar inversors que us financiin, i podreu començar el procés de constitució de la vostra empresa. Tal com veureu en la següent infografia (realitzada per EmprendeGO) aquest procés passarà per les següents institucions: el Registre Mercantil Central, el banc, la notaria, la conselleria d’Hisenda de cada comunitat autònoma, el Registre Mercantil i l’Agència Tributària. En cadascuna d’aquestes institucions haureu de sol·licitar i entregar la documentació que s’especifica en la infografia.

Infografia sobre com crear la teva empresa

Per últim, us recordem que el programa ’1Dia, 1Empresa’ us pot recolzar en el procés de constitució de la vostra empresa, oferint-vos acompanyament i assessorament gratuït dels nostres assessors durant els primers sis mesos.

Si us interessa, podeu consultar el programa en el següent enllaç: Programa ’1Dia, 1Empresa’.

Post Tagged with