Pla de negoci: 5 errors que has d’evitar

Errors a evitar en el pla d'empresaMolts emprenedors cometen errors a l’inici del seu projecte a causa de la seva inexperiència en l’àmbit de l’emprenedoria. Sens dubte, els errors acaben aportant un aprenentatge important a l’emprenedor, i sempre apareixeran durant el nostre projecte.

No obstant això, és crucial aconseguir que el nostre pla d’empresa sigui viable, i en la mesura del possible, detectar els possibles errors al més aviat possible en el procés de dissenyar-lo. En cas de no ser així, se’ns poden tancar moltes portes en la cerca d’inversors, o pitjor encara: si després de tota la inversió i posada en marxa del negoci descobrim que és inviable, haurem perdut molts esforços, temps i diners.

Aquests són els 5 dels errors més freqüents que cal evitar en  l’elaboració d’un pla d’empresa:

1. No identificar una necessitat de mercat

Cal que analitizis molt bé el mercat i et preguntis quina necessitat satisfaràs amb el teu producte o servei, així com quant estarien disposats a pagar els teus futurs clients. Pots tenir una idea molt brillant però que no respongui a una necessitat real. Conèixer nous nínxols de mercat  i les mancances de la competència poden servir-te per buscar noves oportunitats de negoci.

2. No conèixer quins són els teus clients

És un aspecte fonamental conèixer al detall els teus clients, al cap i a la fi seran els qui estaran disposats a pagar pel teu producte o servei. Equivocar-nos en la identificació del nostre públic pot comportar no satisfer les seves necessitats i un mal pronòstic de les vendes.

3. Subestimar la teva competència

Dona per segur que un cop surtis al mercat i el teu producte o servei comenci a ser conegut,  la teva competència s’adonarà de la teva existència. Has de conèixer molt bé quins són els teus punts forts i febles per poder ser competitiu i  saber fer front a possibles atacs.

4. No testejar el teu producte o servei

És molt important detectar els possibles errors del teu producte o servei abans de posar-lo en marxa al mercat. No pots llençar-los al mercat sense tenir la certesa que ja ha superat uns certs estàndards de qualitat. Pensa que hauràs de satisfer els teus clients i que potser hauràs de guanyar-te la confiança de possibles inversors, i si el teu producte o servei té greus mancances serà massa tard per arreglar-ho.

5. Creure que un pla de negocis és un pressupost

La viabilitat d’un negoci no depèn només dels números. També hi intervenen altres factors que poden arribar a ser més determinants pel seu èxit o fracàs. Si bé és cert que un pressupost detallat és necessari per fer-nos una idea de la inversió que necessitem per posar en marxa un negoci, hem de pensar especialment en la resta de punts mencionats anteriorment perquè no tirin per terra el temps i els diners invertits en el projecte.

Recursos per crear el teu pla d’empresa

Si t’ha interessat aquest informació, de de 1 Dia 1 Empresa t’oferim una sèrie de recursos per ajudar-te a fer el teu pla d’empresa:

Model de pla d’empresa: http://www.cinc.com/pubDocs/com-fer-pla-empresa.pdf

Consells per fer el pla d’empresa: http://www.1dia1empresa.com/com-fer-un-pla-dempresa-2/

Penja el teu pla d’empresa a 1d1e

Si vols participar en el nostre programa per emprenedors 1 Dia 1 Empresa, no dubtis de penjar el teu pla d’empresa al nostre web. T’assessorem per ajudar-te posar en marxa el teu negoci.