Quatre consells per iniciar l’aventura d’un nou negoci

apuntes

A qui té un esperit emprenedor sempre se li acuden noves idees sobre negocis perque la seva esma de crear el porta sempre a estar pensant en obrir noves vies i oportunitats. Tot i això, d’una idea a un projecte i d’un projecte a crear una empresa hi va un món. Cal tenir presents alguns aspectes per no caure en l’error. Aquí van algunes de les coses que has de tenir sempre present.

No et deixis emportar per les modes

Les modes solen ser una oportunitat de negoci, això és cert, però tal i com arriben se’n van i amb elles el teu negoci. Així que fuig d’aquests pensaments i focalitza tots els teus esforços en alguna cosa que t’apasioni de veritat i on tinguis coneixements i experiència. D’aquesta manera podràs oferir un producte o servei de qualitat amb un valor afegit i diferencial determinant.

Estableix els costos i el teu pressupost

Resulta vital conèixer el mercat on et vols moure per poder determinar quin és el cost que tindràn les teves primeres passes en aquesta aventura empresarial. Endinsa’t en les profunditats del sector, coneix al milímetre com funciona i quantifica la teva inversió. Això et permetrà donar un altre pas vital, marcar-te un pressupost per tal de tenir la despesa controlada.

Crea un pla de negocis i un pla de màrqueting

Importantíssim. Dues eines que resulten d’una importància cabdal per tenir èxit empresarial. No les deixis de banda, treballa dur en aquests processos perque ben realitzats i en la direcció correcta, et poden ser la via directa cap a l’èxit.

Estructura de negoci

Com vols que sigui la teva empresa? què li va millor? que siguis el propietari? crear una societat amb altres professionals de confiança?, potser una cooperativa? Aquestes preguntes te les has de fer per escollir la millor opció davant l’escenari que se’t planteja.

Post Tagged with , , ,