Què haig d’estudiar per a ser emprenedor?

Si volem embarcar-nos en una aventura empresarial cal que estiguem molt preparats, tant a nivell personal com a nivell formatiu. És molt important estar motivats però és imprescindible haver adquirit tots els coneixements necessaris per tal de què la nostre idea de negoci esdevingui una realitat.

Així, abans d’iniciar-te com a empresari, para atenció a les següents matèries:

Gestió: l’emprenedor, a més de conèixer amb profunditat les àrees específiques del seu producte o servei, ha de tenir coneixements de recursos humans, comptabilitat, prevenció de riscos laborals, protecció de dades o de gestió de compres.

Marketing i vendes: es una de les àrees essencials. L’emprenedor ha d’estar al dia sobre les últimes tendències i mètodes per a comercialitzar els seus productes.

Idiomes: la situació actual fa que la globalització del negoci no sigui una via alternativa si no una necessitat. L’idioma imprescindible continua sent l’anglès però s’ha de tenir en compte l’alemany, el rus o el xinès, ja que són llengües que poden ajudar-te a accedir a mercats emergents.

Internacionalització: no fa falta que esperem a que l’empresa estigui consolidada per operar a altres països. L’ecommerce fa possible des de el primer dia que es pugui vendre el nostre producte o servei en diversos mercats. Només cal disposar d’una bona xarxa de proveïdors i distribuïdors que permetin entregar els articles als terminis fixats.

Noves tecnologies: hem de comptar amb sistemes fiables i avançats perquè la nostra empresa pugui obrir-se a noves alternatives de negoci, caracteritzant-se per una alta competitivitat dins el mercat i innovació.

Per últim, els emprenedors haurien de conèixer la normativa vigent, com és el cas de la nova Llei de Recolzament a l’Emprenedor, i els aspectes jurídics del funcionament intern i extern de l’empresa. Mitjançant el nostre programa per a emprenedors 1 Dia 1 Empresa, a més de ajudar-te a constituir la teva empresa de franc, és a dir sense despeses notarials ni de registre, posem a la teva disposició els nostres professionals de CINC Assessoria perquè t’assessorin gratuïtament durant 6 mesos.

Font: Expansión

Vull participar en el programa 1 Dia 1 Empresa>

Núria Fernández

Post Tagged with