Què necessita la meva empresa? una acceleradora o una incubadora?

empresariEn el món de l’empresa cada cop se senten més termes com incubadores i acceleradores d’empreses. Sovint creiem que són el mateix i el cert és que, si bé resulten similars, l’una i l’altre guarden diferències significatives.

La principal diferència ve determinada per l’estadi del projecte que es vol acollir dins una acceleradora o incubadora. I és que, mentre que l’acceleradora està enfocada a transformar una empresa mitjana en una gran empresa, la incubadora dedica els seus esforços a fer viable un projecte de negoci. Dit d’una altra manera, les acceleradores fan créixer i les incubadores gesten projectes.

Incubadores

Les incubadores tenen tres fases la pre, la post i la incubació pròpiament dita i en aquestes s’ofereix a l’empresari la posada apunt del seu pla de negoci, el seguiment del projecte un cop està en marxa i un enfortiment de les àrees d’oportunitat.

El cert és que els experts consideren que les empreses incubades tenen una major capacitat per seguir al mercat, és a dir que es converteixen en negocis reals amb possibilitats d’èxit.

Acceleradores

Per la seva banda, les acceleradores a banda de donar consell i assessorament en diferents temes, solen fer una aportació inicial de capital, que ha de permetre al negoci o l’empresa créixer. A canvi, es queden entre un 5 i un 10 per cent del valor de l’empresa, això fa que la pròpia acceleradora estigui activament interessada en fer créixer el negoci per treure el màxim rendiment econòmic del seu percentatge d’empresa.

Les acceleradores ofereixen a més, la possibilitat d’entrar en contacte amb business angels o inversors que puguin valorar el seu negoci i entrar a formar part d’ell amb rondes de finançament o ampliacions de capital.