Qüestions a preguntar-se abans de deixar la feina

130HTots tenim moments o etapes on ens sentim cansats de la nostra feina i el cap ens demana sense remei, un canvi en les nostres vides. El nostre cervell ens aboca a que deixem aquesta feina i de ben segur que s’acabarien alguns dels nostres mal de caps però realment és la solució?

És més, i partint de la base que la pràctica totalitat de la població no pot permetre’s el luxe d’estar sense treballar, estem realment preparats per a una nova aventura de negoci? som suficientment competents com per crear la nostra empresa?

Deixar la feina és una gran decisió en la que s’han de tenir en compte multitud d’aspectes en consideració. Cal avaluar els avantatges, els desavantatges, les possibles amenaces i perquè no, les oportunitats. Així que, si estàs en aquesta situació, aquí van unes quantes preguntes que t’hauries de formular abans de donar aquest important pas per a la teva carrera.

Les primeres preguntes a fer-se sempre són les emocionals, perquè el sentir és el que ens fa moure’ns, per tant, t’has de preguntar:

  1.      Què vull fer amb la meva carrera? Quin és el meu objectiu?
  2.     Quines són les coses que em fan realment feliç? Quines són les meves passions?
  3.     He guanyat tota l’experiència possible en el meu lloc de feina actual?
  4.     Estic realment frustrat a la meva feina?

Arribats a aquest punt passaríem a temes més pràctics i enfocats a la estratègia:

  1.       Tinc un pla de recerca de feina?
  2.      Quants de temps em vull marcar per buscar un nou lloc de treball?
  3.      Quant de temps puc permetre’m per trobar feina?

D’altra banda, no són poques les persones que decideixen deixar de treballar per tercers per iniciar una aventura pel seu compte, creant una empresa o com a freelances. En aquest cas, algunes de les coses que t’has de qüestionar són:

  1.      Tinc un pla realista que executar?
  2.      Tinc suficients diners com per cobrir totes les despeses derivades del primer any de vida          del negoci?
Post Tagged with , , , ,