Quins són els millors sectors per crear una empresa

millors-sector-per-emprendre-2016El ‘Big Data’, el sector mòbil i la medicina predictiva són les àrees de negoci que estan considerades actualment amb més futur. Si bé és cert que hi ha sector amb més oportunitats que d’altres, l’èxit sempre dependrà de si  la idea, l’equip i el business plan són els  apropiats.

També han sorgit altres camps en creixement com el fintech,  l’Internet de les coses que, segons apunten els experts, seran en tendència en el món de l’emprenedoria.

Fem un repàs de quines són oportunitats que té cada sector:

Big Data

El Big Data és un dels conceptes més de moda en l’actualitat, i ja són moltes les empreses que sol·liciten aquest tipus de serveis per millorar els seus resultats.  Consisteix en la  gestió i anàlisi d’enormes volums de dades que no poden ser tractats de manera convencional, ja que superen els límits i capacitats de les eines de programari habitualment utilitzades per a la captura, gestió i processament de dades. Representa un àrea amb moltes possibilitats en qualsevol  sector, ja que serveix per incrementar les vendes o el retorn d’inversió (ROI).

Mobile

L’alt percentatge de penetració dels smartphones a nivell nacional (Espanya és líder a nivell mundial) fa del sector mobile un territori ple d’oportunitats pels emprenedors. La creació d’apps avui dia és un negoci molt rentable que no para de créixer. El m-commerce (comerç electrònic en mòbils) també suposa una oportunitat per als e-commerce d’adaptar-se als nous hàbits dels usuaris, que centralitzen moltes de les seves activitats del dia a dia  a través del mòbil. Els jocs per a mòbils i aplicacions per a marques també són altres reptes per als emprenedors.

Medicina predictiva

La medicina predictiva és una disciplina relativament recent que té com a  objectiu consisteix a avaluar els factors de risc de cada persona enfront de la malaltia, i anticipar la resposta al tractament amb base en informació genètica. Gràcies a la informació obtinguda dels pacients mitjançant aquesta tecnologia és possible dissenyar teràpies personalitzades segons les característiques genètiques de cada individu.

Fintech

Cada cop és més freqüent realitzar operacions financeres a través del mòbil, un àmbit ple d’oportunitats per als emprenedors. El fintech és una de les tendències del moment. La paraula defineix aquelles iniciatives tecnològiques que amenacen en algun punt al negoci dels bancs tradicionals. Un recent informe del World Economic Forum calcula que l’oportunitat de negoci , només de les fintech dirigides a les pimes, és de dos bilions d’euros.

Internet de les coses

L’Internet de les coses és un concepte molt de moda que suposa  una revolució en les relacions entre els objectes i les persones. Actualment es troba entre les primeres posicions de la darrera edició de la classificació de la consultora tecnológica Gartner del hipercicle de Tecnologies Emergents, amb un termini previst de 5 a 10 anys per assolir tota la seva maduresa. Gartner estima que una llar familiar típic podrà contenir més de 500 dispositius intel·ligents en 2022 , mentre que BI Intelligence preveu que el 2020 circularan més de 100 milions de vehicles connectats.

Post Tagged with , ,