Startup Europe Map: el mapa de l’ecosistema emprenedor europeu

Startup Europe Map

L’Startup Europe Map és un projecte que té com a objectiu crear una xarxa europea que connecti startups, inversors, acceleradores, incubadores, universitats i administracions publiques i espais de coworking. La idea forma part del programa Startup Europe, iniciativa de la Comissió Europea, que té com a principal missió enfortir l’entorn de les startups dins de la Unió Europea mitjançant diversos projectes.

El panorama actual de les startups està ple de talents i oportunitats, però és necessari fomentar la conexió de tots els actors implicats per tal d’afavorir el desenvolupament d’idees de molts emprenedors. En aquest sentit, la creació d’un ecosistema connectat a Europa suposa un avantatge competitiu per créixer com a potència en innovació per ajudar a la internacionalització de les startups a d’altres països i continents.

El mapa compta actualment amb unes 335 startups, 68 empreses, 99 acceleradores, 48 inversors, 52 universitats, 16 institucions públiques i 72 espais de coworking, xifres que augmenten cada dia. Això suposa una gran oportunitat per a a l’startups que necessitin visibilitat i suport a l’hora de desenvolupar els seus projectes, a la vegada que també ajuda als inversors a trobar empreses innovadores.

La idea del projecte és continuar treballant per potenciar la col·laboració entre els diferents actors a través de la transparència i bones pràctiques empresarials. Es tracta, en definitiva, d’una iniciativa enriquidora en quant a l’enfortiment del teixit emprenedor europeu.

 

Post Tagged with ,