Supera les teves pors i converteix-te en un cap 2.0

business04Ser valent en el món dels negocis, ho relacionem sovint amb aventurar-se a emprendre riscos o inversions per tal de fer créixer l’empresa. Però el cert és que ser un empresari valent també implica tenir coratge per fer front a situacions amb els treballadors, amb els nostres clients…, afrontar situacions de manera pro-activa, encara que això pugui tenir, inicialment, un impacte negatiu en la nostra figura. Però ser cap és, entre moltes altres coses, acceptar que per sobre de nosaltres està l’empresa i la salut i motivació dels nostres treballadors. Així que aquí van uns exemples il·lustratius de com ser un directiu valent.

No tinguis por a esperar

Quan les coses van malament, quan ens entren pocs ingressos, intentem de manera automàtica implementar canvis per reconduir aquesta tendència. Però no sempre té perquè ser així. Si creus fermament que les decisions preses són les correctes, sigues pacient. Creu en tu mateix i el que és més important, creu en la gent que has escollit per acompanyar-te en aquesta aventura. Un cop de timó no sempre és la millor opció.

No tinguis por a dir ‘NO’

Per no quedar malament davant de tercers, de clients o possibles clients, acabem cedint a peticions que ens compliquen el nostre dia a dia. Encara que no t’ho sembli, dir ‘SI’ és sempre la opció més fàcil. Enfronta’t a la realitat, digues realment el que sents al teu interlocutor. Fes-li entendre que ‘NO’ pots fer el favor que et demana, fes-li comprendre que, si accedeixes serà negatiu per tu i molt probablement també per ell, perquè no li podràs dedicar el temps suficient a allò que et demana.

No tinguis por a demanar ajuda

Pensem que demanar ajuda, en el món dels negocis, en pot fer semblar dèbils. Oblida aquesta idea. Demanar un cop de mà pot ser una senyal de respecte i de vàlua cap als teus treballadors. La gent amb talent no té cap por d’aconseguir una meta amb ajuda i esforços col·lectius.

No tinguis por a perdonar i oblidar

Tots cometem errors, tots. Quan un treballador comet una errada i sobretot una errada important en un tema cabdal, el marquem amb una creu i des de llavors ja no el veiem de la mateixa manera. Quan passi això, recorda perquè el vas contractar, quines habilitats et van a agradar d’ell o ella i pensa, que si només el valores per aquest error, aquesta persona no podrà desenvolupar aquestes habilitats en la seva màxima expressió.

No tinguis por a mostrar les teves emocions

Mostrar les nostres emocions sent caps i gestors d’un equip humà, podria semblar contraproduent ja que pot semblar que els teus treballadors et poden perdre el respecte. Si penses això és que encara vius al segle passat. Troba el teu equilibri entre la professionalitat i l’humanitat. Mostrar, en la seva mesura, emoció o estima per la feina ben feta i les persones que han fet possible arribar a un objectiu, només et reportarà coses positives. Intenta-ho.

No tinguis por a emporta-te la culpa dels errors

Ets el cap d’una empresa o departament i com errar és humà, sovint es cometran errors o es prendran decisions poc encertades. Actúa com el que ets i carrega amb la culpa de les errades davant dels teus clients. El mal ja està fet. Però d’aquesta manera, lliuraràs al teu equip de passar aquest mal trangol i no tan sols reforçaràs el teu lideratge davant d’ells, sinó que podran treballar sense pressió per trobar una solució al problema.

Post Tagged with , , ,