Tens ADN d’emprenedor?

Segons el diari econòmic Expansión, les persones emprenedores són aquelles que, a més de posar en marxa el seu propi negoci, són innovadores i creatives. A més, tenen la capacitat per assolir riscos i saber convertir els errors en oportunitats. Així, segons Fernando Trías de Bes, economista i professor associat de Esade,”les persones emprenedores gaudeixen amb la incertesa i la inseguretat de saber què passarà demà”.

Tanmateix, els atributs que reuneix un bon emprenedor no són fruit únicament del seu ADN, també es poden adquirir i optimitzar a base de treballar-los periòdicament. Encara que cada cas és únic, tant si les habilitats són innates com no, tots comparteixen una sèrie de característiques que configuren la mentalitat dels bons emprenedors.

  • Elements bàsics: capacitat per assumir riscos, gestió de l’error i humilitat, habilitat d’observació i creativitat.
  • Motivació. És l’atribut que distingeix a un bon emprenedor. El fet de desenvolupar un projecte amb il·lusió implica una actitud molt valenta i allunyada de les zones de seguretat i comoditat. Són emprenedors molt positius i tenen una ambició i compromís molt elevats.
  • Gestió del risc. Per tal de crear un negoci amb èxit és vital saber gestionar la incertesa. Aquesta, juntament amb la capacitat de visionar els canvis que imposa el mercat, són dues característiques que diferencien a un bon emprenedor del què no ho és.
  • Moment adequat. Un bon emprenedor no es deixa portar per les circumstàncies sinó que estudia quin és el moment adequat per iniciar un projecte.
  • Actitud davant el fracàs. Poques coses surten bé a la primera. Les persones emprenedores veuen els fracassos com una part més del projecte, una experiència més del seu aprenentatge.
  • Humilitat. S’ha d’anar pel món amb els peus a terra per no morir d’èxit. Un bon emprenedor ha de saber controlar els excessos d’optimisme i confiança.
  • Il·lusió i formació. Les persones amb constants inquietuds professionals es formaran constantment, estaran disposades a desaprendre i a assimilar formes diferents de fer les coses i de perfilar el seu projecte per a què tingui cabuda al món real. Totes aquestes qualitats són intrínseques a un bon emprenedor.

Si tens una meta clara i et sents identificat amb totes aquestes capacitats, no ho dubtis i participa al nostre programa d’emprenedors 1D1E. Ajudem a crear una empresa cada dia sense cap cost.

Més informació del programa d’emprenedors 1D1E

Font: Expansión 25/03/2013

Núria Fernández

Post Tagged with