Tipus d’startup que més interessen als inversors el 2016

social2_06

L’any passat les startups van guanyar pes a Espanya, especialment les pertanyents a sectors dels quals amb prou feines es tenia informació uns mesos abans. És per això que des de Starupxplore han realitzat una selecció dels sectors més potents per invertir en 2016.

El primer d’ells és fintech, que uneix tecnologia i finances. En concret, es tracta d’un nou model que ha sorgit com a alternativa als tradicionals bancs oferint als clients noves eines per a la gestió de la seva capital, el crèdit i préstecs, assegurances, inversió en borsa i altres productes bancaris o financers.
A continuació se situa l’Internet de les Coses, doncs la seva capacitat de traslladar la intel·ligència i la connectivitat a qualsevol objecte marcarà el rumb de la tecnologia en els propers anys. Això ha permès captar l’interès del propi consumidor i alhora el dels inversors, la qual cosa al seu torn farà generar un negoci de 19.000 milions de dòlars en els propers anys.

En tercer lloc se situen les startups pertanyents als àmbits de salut i estil de vida. De fet, el nombre d’startups centrades en l’àmbit de la salut va créixer un 53% al nostre país en 2015 sent ja més de 150 les empreses dedicades a aquest sector. Això respon al fet que aborden aspectes com l’envelliment de la població i l’increment de malalties cròniques.

Un lloc més a baix se situen les startups pertanyents al Big Data. Així, les dades s’han convertit en eina imprescindible perquè les empreses puguin prendre la millor decisió, i només en el tercer trimestre de 2015 aquestes iniciatives van suposar el 5,8% de les inversions realitzades. És per això que tot fa pensar que 2016 serà el seu any.

Finalment destaquen els projectes destinats al comerç electrònic. En aquest sentit, a pesar que es tracta d’un sector que ha vist reduïdes les inversions respecte a anys anteriors, a favor dels segments més nous, continua sent una oportunitat d’inversió per obtenir resultats interessants, doncs són solucions que resolen una necessitat bàsica i representen el 16% de l’ecosistema startup espanyol.

Post Tagged with , ,