Treu-li el màxim profit al teu e-commerce (I)

picjumbo.com_IMG_3335El comerç online està en alça. Al 2014 es van batre tots els rècord i s’espera que, en aquest 2015, el sector creixi un 10 per cent. La influència dels smartphones i tablets va en aument i cada cop són més els usuaris que fan les seves compres de manera electrònica. El cert és que, a hores, d’ara, resulta imprescindible comptar amb la versió virtual de la nostra botiga física, no tant sols per no guanyar mercat, sino per no perdre’l, perque no ens enganyem, hi ha usuaris que han migrat a la compra online per no tornar a la botiga de carrer.

Però tenir un comerç electrònic eficient i que doni els seus fruits no és una tasca senzilla. Es necessita una planificació i uns coneixements que permetin dur a terme un pla correctament establert. En qualvevol cas, us hem preparat uns articles dedicats a aquest tema i que es dividirán en tres parts, que són les tres branques que cal potenciar per tenir e-commerce fort com un arbre. Les tres branques són:

  • Millorar la usabilitat.
  • Millorar la visibiliat.
  • Incrementar les conversions.

Aquest primer article el dedicarem a sentar les bases sobre com millorar la usabilitat del teu comerç electrònic. Una part molt important ja que és on entra en joc l’experiència de compra de l’usuari i com a director del teu negoci, has de fer tot el possible per millorar tot el procés de compra incorporant eines i nous desenvolupaments que et permetin fer crèixer el teu negoci online.

Potencia les fotografies

Sembla obvi però no ho fa tothom. Hi ha molts negocis online que no incorporen imatges als seus productes o, si les incorporen, ho fan amb una qualitat dolentíssima. Cal evitar això de totes les maneres. De la mateixa manera que mai tindries una peça de roba mal posada a la teva botiga física, a la teva botiga online has de cuidar aquest aspecte. Això marcarà la diferència entre, seguir comprant al teu web, o migrar volant cap a una altra pàgina.

Les fotos han de mostrar clarament el producte. Si pot ser, en alta definició, amb alguna foto detall de les parts importants del mateix i amb alguna fotografia desde diversos angles. Quants menys dubtes generis al teu possible comprador, més possbilitats tindràs d’èxit.

Crea una navegació fàcil i intuitiva

Es una tasca gens senzilla però importantíssima. A ningú li agrada perdre’s dins d’un web, no trobar res. El més problable és que si això passa, l’usuari tanqui la plana en qüestió de segons i no hi entri mai mes. Per molt que l’interessi el teu negoci, el tancarà sense miraments. És així.

Crear una navegació intuitiva i senzilla facilita dos aspectes. Per una banda que l’usuari trobi ràpid el que busca i per l’altra posem en marxa una estructura que resulti fàcilment llegida o friendly, per a les pàgines de recerca. De fet, termes com la visibilitat o la usabilitat són dos dels aspectes que més tenen en compte els buscadors.

Millora l’experiència al teu web

El visitant del teu negoci en linia ha de sentir la navegació com a una experiència. La visita li ha d’aportar valor afegit. I això inclou tot el procès de compra, abans de comprar, durant la compra i després de la compra. Ofereix als teus possibles clients canals de contactes on puguin resoldre els seus dubtes sobre el producte, se sentin segurs sobre el pagament i comprim amb la seguretat de tenir un bon servei postvenda. Aquest tres punts garantitzarà una bona cuota de clients satisfets.

Post Tagged with , , , ,