Treu-li el màxim profit al teu e-commerce: Visibilitat (II)

e-commerceFa unes dies parlàvem dels tres camps que ha de tenir el teu e-commerce per millorar el seu rendiment i garantir parcialment el seu èxit. En l’anterior article, vam tractar els punts que cal tenir en compte per millorar la usabilitat del web. Doncs bé, en aquesta entrada parlarem sobre la importància de la visibilitat del nostre web i fer esforços per optimitzar els següents punts:

Optimitza el teu web per als buscadors

El procés de derivar tràfic des dels buscadors al teu web s’anomena SEO, que són les sigles en anglès que signifiquen Search Engine Optimization. El que es dediquen els buscadors és a trobar la informació de més qualitat en base als criteris de recerca marcats per l’usuari. I per tant, des del nostre web hem de fer esforços perquè Google detecti o seleccioni el nostre comerç electrònic, com a ‘informació de qualitat’ i d’interès per als internautes. Com aconseguir ser a les posicions més altes és una feina complicada que cal treballar en molts àmbits, però hi ha una base que s’ha de tenir en compte:

  • Treballa en una estructura web amigable.
  • Crea contingut regular al blog corporatiu. Una bona estratègia de continguts et donarà visibilitat.
  • Utilitza bones descripcions als títols, utilitzant paraules claus i etiquetes.
  • El contingut al teu blog ha de ser original. No copiïs. No facis copy/paste. Pensa en el teu client i crea articles que puguin ser del seu interès.

Busca l’equilibri entre el SEO i el SEM

Què es el SEM (Search Engine Marketing)? Són anuncis on destines un pressupost i pagues per click. Una bona campanya SEM a Google Adwords pot ser molt bona per a un e-commerce si està ben plantejada. No obstant, el gran problema és que els resultats són a llarg termini, sempre i quan estigui plantejada de la manera correcta per al nostre negoci. A més, els costos són elevats si es volen aconseguir vendes. En qualsevol cas, el SEM com a complement dels esforços que fem en SEO, són molt recomanables ja que funcionen molt bé per a promocions concretes, molt enfocades i segmentades.

Utilitza les xarxes socials per compartir continguts

Un dels més efectius mètodes per guanyar-te l’atenció de la teva audiència, és compartir contingut de qualitat als teus perfils a les xarxes socials. D’aquesta manera, aconseguiràs atraure a possibles clients interessats en els teus productes i incrementar el número de persones als que podràs arribar. Aquí és important focalitzar-te en tres àrees:

Promoció: parlar dels teus productes, incrementar el valor de la teva marca fent-te valer, parlant de temes al teu blog corporatiu dels que ets expert…

Servei al client: Oferir un tracte proper als teus clients tant, en la pre-compra, com durant el procés de compra i en el servei post-venda. Tot això et donarà molts bons resultats ja que incrementaràs la satisfacció dels teus seguidors/compradors.

Anàlisi: Les xarxes socials tenen el gran avantatge de poder oferir-te mètriques gairebé en temps real i de manera totalment gratuïta. Podràs veure, dedicant-li una mica del teu temps, quin producte funciona millor i ha agradat més al teu públic o quina promoció ha tingut una millor acollida. No oblidis analitzar i extreure conclusions.

Crea promocions exclusives

Fidelitza. És importantíssim. I una bona manera de fer-ho, és oferir descomptes exclusius als teus seguidors. Descomptes que no puguin trobar pels canals habituals. Crea promocions a través del teu newsletter, posa en marxa un club VIP a Facebook amb promos exclusives per a aquest canal…, fes que els teus seguidors puguin comprar abans els productes més demandats. El que creguis necessari. Però fes que els teus clients se sentin únics a les xarxes socials i no tan sols crearàs una gran comunitat de clients, sinó també grans pescriptors i ambaixadors de la teva marca.