Xarxes sociales, les millors aliades dels emprenedors per trobar talent

Per a tot emprenedor esdevé molt important el moment de triar el seu equip de viatge: fort, extremadament professional i complementari, però per on podem començar? Com farem la millor selecció de personal per a la nostra nova empresa? Des del programa “1 Dia, 1Empresa” creiem que molts d’aquests perfils professionals potencials els podreu trobar a les xarxes socials.

El portal Infoempleo (amb la col·laboració d’Addeco) ha publicat el I Informe sobre Xarxes Socials i Mercat de Treball que ens pot ser molt útil.

Segons aquest estudi, el 80% dels professionals de recursos humans ja estudien la reputació online dels candidats durant el procés de selecció, especialment abans i després de l’entrevista personal. D’altra banda, l’estudi revela que el 50% dels candidats han buscat feina a través de les xarxes socials. Però veiem més dades:

Infografia Feina i Xarxes Socials

És evident, després de veure els resultats d’aquest estudi en forma d’infografia, que les xarxes socials estan sorgint com una alternativa més àgil als canals més tradicionals de recerca de feina: web corporativa, portals d’ocupació, ETTs, fòrums d’ocupació, contactes, etc.

Per tant, si el que voleu és trobar a emprenedors actius, influenciadors (o potencials), que es mouen en l’entorn digital com peix a l’aigua, no dubteu en planificar una selecció de personal basada en els mitjans socials.

Des del programa “1Día, 1Empresa” ja hem constituït una nova empresa dedicada a la difusió social d’ofertes de treball en català, anomenada Trobaré feina. Us convidem a donar-hi una ullada a aquest nou projecte emprenedor i examinar el I Informe Infoempleo sobre Xarxes Socials i Mercat de Treball a Espanya. Per últim, us animem també a veure el següent vídeo-resum:

Font: EmprendeGO

Post Tagged with